Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) Müdürü ve Sanat Yönetmeni Aslı Utku Engin, geçmişi başarılarla dolu bir görev devraldığını belirterek, diyaloga açık bir yönetim anlayışıyla bu başarıları devam ettireceğini söyledi.

Erdoğan Şanal’ın yerine MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni olarak atanan MDOB klarnet sanatçısı Engin, Kültür Merkezi’ndeki makamında basın toplantısı düzenledi. MDOB’un, kurulduğu 1992 yılından bu yana dünya sahnelerinde görülen büyük yapımları Mersinli sanatseverlerle buluşturarak, pek çok başarıya imza attığını vurgulayan Engin, bu başarıda kuruluşundan bu yana görev alan müdür ve sanat yönetmenlerinin özverili çalışmalarının büyük payı olduğunu dile getirdi. Başarılarla dolu olarak devraldığı görevi, MDOB Orkestrası, Balesi, Korosu, teknik ve personeliyle birlikte aynı başarıyla devam ettireceğini ifade eden Engin, “Türkiye’yi yurt içinde ve yurt dışında başarıyla temsil eden, bu yöneyle hem ekonomik bir değer oluşturan hem de Mersin’in sanatsal değerini açığa çıkartarak, markalaşmasında önemli roller üstlenen kurumumuz, dün olduğu gibi bugün de desteklerinizi beklemektedir” diyerek, basın kuruluşlarından desteklerinin devamını istedi.

MDOB Orkestrası’nda 14 yıldır klarnet sanatçısı olarak Mersin’e ve sanatseverlere hizmet ettiğini kaydeden Engin, pek çok eserde görev aldığını, solo konserlerle de sanatseverlerin karşısına çıkma fırsatı bulduğunu söyledi. “Bugüne kadar klarnet sanatçısı olarak yürüttüğüm görevimi bundan sonra MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni olarak devam ettireceğim” diyen Engin, şöyle devam etti: “Diyaloga açık bir yönetim anlayışıyla klasik müziğin, opera ve balenin başyapıtlarını, kurumumuz çalışanları ve sanatçılarımızla birlikte sunmaya devam edeceğiz. Ayrıca, Mersinli sanatseverlerin estetik düzeyinin yüksek olduğunu da bilmekteyiz. Oldukça deneyimli ve birbirinden seçkin sanatçı kadromuzla bu estetik düzeye eşdeğer bir çalışma içerisinde olmak üzere, tüm Mersinlilere, Mersin’de ikinci evlerinin Opera Evi olduğunu hatırlatır, sanat dolu günler dileriz.”