Mersin’in Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, insanlık olarak zor günlerin yaşandığı şu günlerde Muharrem-i Şerif Ayı ve Aşure gününün kardeşlik, barış ve hayırlar getirmesini diledi.

Muharrem Ayı ve Aşure Günü dolayısıyla mesaj yayınlayan Başkan Tollu, Aşure Günü’nün en iyi şekilde idrak edilmesini temenni ederek, Erdemli Belediyesi olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da Aşure programları düzenleyeceklerini bildirdi. Muharrem-i Şerif Ayı ve Aşure Günü’nün önemine değinen Tollu, “Dünya Müslümanları ve ülkemiz olarak zor günler geçirmekteyiz. Dileğimiz odur ki, bu mübarek günlerde Yüce Mevla’mız bizlere merhametiyle muamele etsin ve aramızda barış ve kardeşliği yaysın” dedi.

Bu ayın hicri dört haram aydan bir tanesi olduğunun altını çizen Tollu, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Gönül ister ki, dünya insanları her zaman huzur içinde ve kardeşçe yaşasın, ancak şu anda görüyoruz ki dünyanın her tarafında savaşlar eksik olmuyor. İnsanlar birbirlerini öldürmek için adeta yarışıyor. Elimizden dua etmekten başka bir şey gelmiyor. Her yaptığımız açıklamada vurguluyoruz, ‘bizim birlik ve beraberlikten başka kurtuluşumuz yok’ diye. Televizyonlarda, gazetelerde her gün savaş, saldırı ve buna benzer karmaşa ortamı haberleri ile karşılaşıyoruz. Ve her ne hikmetse ilk emri ‘oku’ olan yüce bir dinin mensuplarının yani Ortadoğu, yani komşularımızın topraklarında bu kargaşalar yaşanıyor. Hepimizin bundan ders çıkarması, ibret alması gerekir. Çocuklarımız ve gençlerimiz, güzel ülkemizin yarınlarına endişe ile bakmamalıdır. Bunun için tek çıkar yol bizlerin birlik ve beraberliğinden geçer. Gelin kavgayı, küslüğü bir kenara bırakalım. Küçük şeyler için birbirimizi üzmeyelim. Ülkemiz için, topraklarımız için ve en önemlisi geleceğimiz için herkesi birlik ve beraberliğe davet ediyorum. Bu vesile ile Muharrem Ayı ve Aşure Günü’nün Türk ve İslam alemine hayırlar getirmesini niyaz ediyoruz.”