Mersin’in Erdemli Belediyesi, kaldırım işgallerine karşı harekete geçti. İlçede kaldırım işgallerine karşı uygulama yapan zabıta ekipleri, esnafı uyardı.

Erdemli Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Zabıta Müdürlüğü kaldırım işgallerine karşı mücadele başlattı. Merkezde bulunan esnafa önce tebligatla bildirim yapan zabıta ekipleri, esnafla birebir görüşüp, kaldırım işgaline son verilmesi yönünde çalışmalar yaptı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, uygulamanın başladığı bölgede kaldırım işgallerinin son bulduğunu, uygulamanın genişleyerek devam edeceğini kaydetti. Bu konuda esnafla uzunca zamandır görüşme içerisinde olduklarını dile getiren Tollu, amaçlarının karşılıklı anlayış ile ilçede kangrene dönüşmüş bu sorunu çözmek olduğunu belirtti. Erdemli’nin artık kaldırım işgalleri ile anılmayacağının altını çizen Tollu, bu konuda son derece kararlı olduklarını ifade ederek, “Sağ olsunlar esnafımız da anlayış gösterdiler. Bugüne kadar bu işin medeni bir şekilde çözülmesi için çaba sarf ettik. Esnafımıza bilgilendirici broşürler dağıttık, toplantılar düzenledik. Bugün gelinen noktada kendileri ile mutabakata vardık ve kaldırım işgallerinin kaldırılmasını istedik. Kaldırım işgali yapan esnafımızla zabıta arkadaşlarımız birebir görüştüler ve bundan sonuç aldık. Merkezde Atatürk Caddesi boyunca başlattığımız çalışmalar neticesinde kaldırım işgali sona ermiştir. Ekiplerimiz çalışmalarına devam edecekler ve Erdemli’de bu sorun yakın bir zamanda tamamen ortadan kalkacak. Anlayış gösteren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İlçenin çağdaş bir yapıya kavuşması adına bu tür çalışmaların faydalı ve son derece gerekli olduğunu vurgulayan Tollu, bu konuda asla ayrımcılık yapmadıklarını da belirtti. Ayrıca seyyar satıcılar konusunda da belediye ekiplerinin şu an bir program yaptığını bildiren Tollu, yakın bir süre içerisinde ilçenin seyyar satıcı sorununun da çözüleceğini müjdeledi.