Mersin’in Erdemli Belediyesi, ilçede yaşan çiftçilere yönelik kırsal kalkınma ve destekleme konularını içeren bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Erdemli Belediyesi Proje Birimi tarafından düzenlenen toplantıda, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Mersin İl Koordinatörlüğü uzmanları tarafından çiftçilere verilen destekler konusunda bilgilendirme yapıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, vatandaşın bilinçlendirilmesi konusunda profesyonel eğitimcilerden ve uzmanlardan destek aldıklarını belirterek, “İnsanlarımızın refah düzeyinin artırılması ve Erdemli’mizin müşterek ihtiyaçlarının karşılanması adına vatandaşlarımızla her alanda faaliyet içerisindeyiz” dedi.

Erdemli Belediyesi olarak, vatandaşların ekonomik olarak geliştirilmesini bir görev olarak kabul ettiklerinin altını çizen Başkan Tollu, bu konuda devletin ve diğer dünya kuruluşlarının imkanlarından nasıl yararlanılacağı konusunda vatandaşı bilgilendirmek amacında olduklarını söyledi. Her konuda konunun uzmanlarından destek aldıklarını vurgulayan Tollu, “Daha önce de vatandaşımızın kendisini geliştirmesi konularında meslek eğitim kursları açtık ve şu ana kadar 5 bin kişi bu kurslardan yararlandı. Herkes üretsin diye vatandaşları meslek sahibi yapmaya yönelik şehrin çeşitli yerlerine kurs açtık, bu konuda da profesyonel eğitimcilerden destek aldık. Belediye ve KOSGEB ortaklığında iki kez girişimcilik kursu açtık. Şimdi de çiftçi vatandaşımızın çeşitli hibe organizasyonlarından nasıl yararlanabileceği hususunda bilgi vermek üzere, konunun uzmanlarını vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. İnsanlara hizmet etmek çok güzel. Biz yaptığımız hizmetleri büyük bir arzu ve heyecanla yapıyoruz. Semeresini aldıkça da gururlanıyoruz. Erdemli’yi geliştirebilmek için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Toplantıda daha sonra TKDK uzmanları, yüzde 50 hibe destekli yatırımlara yönelik mali destekler konusunda yapılan düzenlemelerle ilgili sunum yaptı.