Mersin’in Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, bir aksilik olmazsa Kocahasanlı Belediyesi Hali’nin yerine yeni bir otogar yapacaklarını bildirdi.

Başkan Tollu, Erdemli Sanayici ve İş Adamları Derneği (ESİAD) tarafından düzenlenen “Erdemli’nin Öncelikleri” konulu toplantıya katıldı. ESİAD Başkanı Hasan Şen’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, hizmetleri ve yaptıkları çalışmaları anlatan Tollu, ilçedeki herkesin Erdemli ortak paydasında buluşması gerektiğini belirterek, iş adamlarının Erdemli’nin meselelerini dile getirmesinin takdir edilecek bir davranış olduğunu vurguladı. 30 Mart öncesi imkanlarla Erdemli’ye hizmet vermeye çalıştıklarını anlatan Tollu, “Malum seçimden sonra bir yaz sezonu geçti. Birçok eksiğimizi ciddi anlamda ortadan kaldırdık. Ancak bunu yeteri derecede yaptığımızı söyleyemeyiz. Halen 30 Mart öncesindeki mali yapıyla hizmet etmeye çalışıyoruz. Çapımız 4 kata, nüfusumuz 5 kata kadar büyüdü. Bu büyüklüğe aynı insan kaynakları, aynı makine ve ekipman, aynı mali yapıyla hizmet etmek olmaz. Biz bu 6-7 aylık süreci bunların hazırlığıyla geçirdik. Ciddi mali sıkıntılarımızın olduğunu belirtmek istiyorum. Ama bunu mazeret olması açısından söylemiyorum” dedi.

“Şartlar ne kadar zor olursa olsun biz bu şartların altından kalkarız” diyen Tollu, “2015 yılında Erdemli Belediyesi’nin çok daha süratli, çok daha nitelikli, koşar adımlarla hedefe gittiğini hep beraber göreceğiz. Mali problemleri çözeceğiz, makine ekipmanı, insan kaynağına olan ihtiyacımızı çözeceğiz. Bu sene biraz 2015’e hazırlık şeklinde geçti. Ama bunu söylerken de boş durmuyoruz, arkadaşlarımızın tamamı daha önce köy statüsündeki mahallelerimizde çalışmalarını son hızla sürdürüyorlar” diye konuştu.

Erdemli’de altyapı problemi kalmadığının altını çizen Tollu, özellikle imar planının geçtiği her yerde kanalizasyon hizmeti yaptıklarını kaydederek, “Dünya standartlarında bir arıtma tesisimiz var. Bu Erdemli’nin en önemli kazanımlarından bir tanesi. 2013 yılında 80 kilometre kanalizasyon şebeke hattı yaptık. Fakat bu hengamenin içinde geçen dönem mülkiyet problemini çözemediğimiz için otogarı yapamadık. Bizim bu konuda kaynağımız bile hazırdı” ifadelerini kullandı.

Tollu, otogar için Kocahasanlı Belediyesi Hali’nin bulunduğu yerin gündeme geldiğini de belirterek, şunları kaydetti: “Gerçekten yapmış olmak için değil, kentin 50 yıllık, 100 yıllık ihtiyacını karşılamak adına proje yapılması lazım. Bu düşünceyle Büyükşehir Belediyesi’ne Erdemli’nin eksiklerini yazılı ve sözlü beyan ettik. Onların görev sahasına giren konuların tamamını görüştük. Hatta kaynağını da gösterdik. Bildiğiniz gibi hal yasası değişti, her yerde hal olmayacak. Bunlarında belirli standartları olacak. Soğuk hava depoları, paketleme tesisleri gibi. Kocahasanlı’daki hal bu nitelikte olmadığı için buradaki halin kapatılması söz konusu. Büyükşehir Belediyesi de orayla ilgili birtakım teknik problemleri çözmeye gayret ediyor. Bir aksilik olmazsa büyük bir ihtimalle Kocahasanlı Belediyesi Hali’nin olduğu yerde ya da başka bir yerde otogar yapılarak, konu Büyükşehir Belediyesi tarafından çözülecek.”

ESİAD Başkanı Şen de Başkan Tollu’ya, ilçedeki iş adamlarını yürütülen çalışmalar hakkında bilgilendirmesinden dolayı teşekkür etti.