Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, Türkiye Esnaf Haber Dergisi ve Türkiye Esnaf Radyo Televizyonu’nca, 9’uncusu düzenlenen ’Yılın Esnaf Oscarları’ çalışması kapsamında, büyükşehirler kategorisinde yılın en başarılı birlik başkanı seçildi.

Türkiye Esnaf Haber Dergisi ve Türkiye Esnaf Radyo Televizyonu’nca düzenlenen ve 9.’su gerçekleştirilen, ’2013 Türkiye Yılın Esnaf Oscarları’ çalışmaları kapsamında, Mersin ESOB Başkanı Talat Dinçer, 69 bin hedef kitleden 13 bin katılımcıdan aldığı 11 bin 105 oyla ’yılın birlik başkanı’ seçilerek, ’Yılın Esnaf Oscarı’ ödülüne layık görüldü. Dinçer’e ödülü, Türkiye Haber Dergisi Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Önge ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müfettişi Erdinç Kılınç tarafından verildi.

Ödül töreninde konuşan Önge, Dinçer’in, 2013 yılında yaptığı çalışmalarla yalnız Mersin esnafı için değil tüm Türkiye için örnek teşkil ettiğini belirterek, "82 birlik içerisinden büyükşehirler kategorisinde, 28 birlikten daha fazla icraat yapmanız nedeniyle ’Yılın Esnaf Oscarı’ ödülüne layık görüldünüz. Bu başarınızdan dolayı başta şahsınız olmak üzere, yönetim, denetim ve disiplin kurularınız ile oda başkanlarınız ve tüm personellerinizi kutluyor, başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.

Mersin ESOB Talat Dinçer ise, yurt genelinde gerçekleştirilen ve kendisinin haberi bile olmadığı bir oylamada yılın en başarılı birlik başkanı seçilmesinin mutluğunu yaşadığını belirterek, “Bu başarı sadece bana değil, benimle birlikte her çalışmamıza destek veren yönetim, denetim ve disiplin kurulu ile tüm oda başkanlarımız ile personelimize aittir. Bizlerin gıyabında yurt genelindeki 11 bin esnafımız bizi ödüle layık görmüşler. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Böyle bir ödül insanı ruhen mutlu ediyor ve daha fazla hizmet için teşvik ediyor. Sizler de bu ödülü vermek üzere Mersin’e kadar geldiniz. Sizlere de teşekkürlerimi sunuyorum. Esnafımızda bu destek, bizlerde bu azim varken, hep birlikte omuz omuza daha çok başarılara imza atacağımıza yürekten inanıyorum” diye konuştu.