Mersin’de gazetecilik ve boks antrenörlüğü yapan Ömer Toprak, Türkiye Boks Antrenörleri Derneği’nde basın sözcülüğü görevine getirildi. Toprak, aynı zamanda derneğin Mersin temsilciliğini de yapacak.

Çeşitli gazete, TV ve internet sitelerinde habercilik yapan ve aynı zamanda boks antrenörlüğü görevini yürüten Ömer Toprak, Türkiye Boks Antrenörleri Derneği’nde basın sözcülüğü görevine getirildi. 2009 yılında antrenörlük kariyerine başlayan, Mersin’de ki tek profesyonel boks antrenörü lisansına sahip olan 3. kademe kıdemli boks antrenörü Ömer Toprak, derneğin Mersin Şube temsilciliğini de yürütecek. Halen Toroslar Gençlik Hizmetlieri ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde boks antrenörü olarak görevini sürdüren Toprak, derneğin Türk boksunu daha üst seviyelere çıkarmak için çalışacaklarını söyledi. Antrenörlerin, sporcuların gelişimine katkıda bulunarak sporu dünya standartları üzerine çıkarmanın hedefleri arasında olduğunu belirten Toprak, "Bunu yaparken de Türk boksuna yön veren bu işin hizmetkarları olarak hep beraber bu mücadele içerisinde herhangi bir ayrım yapmadan birlik beraberlik içerisinde bu işin üstesinden geleceğimiz inancındayız. Başarıya giden yolda önümüze çıkacak olan tüm engelleri el birliği ile aşacağız. Bunu yaparken de alacağımız kararları hep birlikte düşünerek ben değil biz düşüncesiyle en güzel kararı vereceğimiz inancındayız. Başarıya giden yolda inanmak başarmanın yarısıdır ve birlikten kuvvet doğar düsturlarıyla yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

Mersinli boksörlerin önceki yıllarda Milli Takımda Türkiye’yi temsil ettiğinin altını çizen Toprak, "Biz derneğimiz aracılığı ile ilimizde yine aynı ekolü oluşturup ülke boksuna Mersin’den katkı sunmaya çalışacağız. Mersin’de bulunan tüm antrenörlerimizle birlik ve beraberlik içerisinde Mersin boksunu ileri seviyelere çıkaracağız" dedi.