Akdeniz Belediyesi ile İnsan Hakları Derneği Mersin Şubesi’nin, ’10 Aralık Dünya İnsan Hakları Haftası’ dolayısıyla organize ettiği ve Ali Osman Abalı’nın imzasını taşıyan ’Eller ve Yüzler’ adlı fotoğraf sergisi, sanatseverlerin beğenisine açıldı.

Akdeniz Belediyesi Kültür-Sosyal İşler Müdürlüğü ile Mersin İnsan Hakları Derneği tarafından, Akdeniz Kent Konseyi binası girişinde açılan sergi, yoğun ilgi gördü. Açılışa, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, İHD Şube Başkanı Ali Tanrıverdi, sanat, edebiyat ve akademik çevrelerden birçok isim katıldı.

Serginin açılışında konuşan İHD Mersin Şube Başkanı Ali Tanrıverdi, kültür ve sanatın bir toplumun geleceğe açılan, aydınlığı arayan kapısı olduğunu söyledi.

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu ise, ’İnsan Hakları Haftası’ içerisinde bulunduklarını hatırlattı. İnsan hakları meselelerinin tartışılmadığı, hak ihlallerinin olmadığı bir dünya ve ülkede yaşama özlemini dile getiren Mutlu, “Ama ne yazık ki her geçen gün ihlaller çeşitlenerek çoğalıyor. Mersin’de bu son 2 günde biri yaşam hakkına kast edilmesi, diğeri de yüzüne kezzap atılmak suretiyle 2 kadına şiddet uygulandı. Öte yandan hemen yanı başımızda yaşanan savaşın getirdiği şiddet ve acılar var. Bu topraklar hep acılarla yoğruluyor" dedi. Fotoğraf sanatçısı Ali Osman Abalı’yı kutlayan Mutlu, kültür sanat etkinliklerine daha yakışan fiziki ortamları tesis etmek için bu dönem bir kültür merkezi yapacaklarını da vurguladı.

İnsan haklarının içerdiği ulusal ve uluslar arası metinlerde yer alan hükümleri her fırsatta dile getirdiklerini belirten Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, bunların hayata geçmesi için baro olarak var güçleriyle çalışacakları sözünü verdi. Antmen, bu anlamlı sergisinden ötürü Ali Osman Abalı’yı kutladıklarını da sözlerine ekledi.

Fotoğraf sanatçısı Ali Osman Abalı’nın, elleri ve yüzleri kullanarak, ’aşkı, emeği, açlığı, tokluğu, yoksulluğu, evsizliği’ anlattığı fotoğraf sergisi, 18 Aralık 2014 tarihine dek Akdeniz Kent Konseyi salonunda görülebilecek.