Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), bu ay sonunda gerçekleştireceği Senfonik Konser’de, İtalyan klarnet sanatçısı Antonio Tinelli’yi ağırlayacak. Orkestra şefliğini Angelo Inglese’nin yapacağı konserde, Inglese’nin orkestra ve klarnet için bestelediği Scherzo Fantastico eserinin Türkiye prömiyeri de gerçekleştirilecek.

MDOB’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, n her ay düzenlenen senfonik konserler bu ay özel bir programla devam edecek. Mersin Kültür Merkezi Opera Sahnesi’nde 29 Kasım 2014 Cumartesi günü seslendirilecek konserde, orkestra şefliğini Angelo Inglese yapacak. Konserde, Puccini ve Çaykovski’nin eserlerinin yanı sıra, Angelo Inglese’nin orkestra ve klarnet için bestelediği Scherzo Fantastico eserinin Türkiye prömiyeri de seslendirilecek. İtalyan klarnet sanatçısı Antonio Tınelli’nin solist olarak yer alacağı konserin başkemancısı Marina Kvlividze olacak.

MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, konsere ilişkin yaptığı açıklamada, “Kasım ayında seslendireceğimiz Senfonik Konser’de, Puccini’nin eserinin yanı sıra, Çaykovski’nin 6. Senfonisi ve kadromuza bu sanat sezonu katılan İtalyan şef Angelo Inglese’nin orkestra ve klarnet için yazdığı Scherzo Fantastico eserini Türkiye’de ilk defa seslendireceğiz. İtalyan klarnet sanatçısı Antonio Tinelli’nin solist olarak yer alacağı konsere tüm sanatseverleri davet ediyoruz” dedi.