Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı personeline yönelik, olası doğalgaz yangınlarına karşı müdahale ve söndürme teknikleri konusunda bilgilendirme semineri düzenlendi.

Makine Mühendisleri Odası Konferans Salonu’nda, Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mehmet Akça ve personelinin katılımıyla gerçekleşen eğitim seminerine konuşmacı olarak katılan eğitimci makine mühendisi Emin Çiler, olası doğalgaz kaçakları ve yangınlarında ilgili firma yetkilileriyle birlikte hareket ederek etkin mücadeleyi koordineli bir şekilde sağlamak, can ve mal kaybını asgariye indirmek amacıyla böyle bir bilgilendirme semineri düzenledikleri kaydetti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mehmet Akça ise Mersin’de ve Tarsus’ta bugüne kadar doğalgazla ilgili herhangi bir sorun çıkmadığını belirterek, “Bu çıkmayacağı anlamına gelmez. Bilginin her zaman insana faydası vardır. Tarsus’ta bu eğitimi teorik olarak göreceğiz. İtfaiye teşkilatlarının her zaman bilgi ve birikimi olması lazım. Bu eğitimin çok faydalı olacağına inanıyorum. Bu bilgiler, yangın anında insanların can ve mal güvenliğini sağlayabilmesi açısından çok önem arz etmektedir” diye konuştu.