Mersin’in Silifke ilçesinde Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Toplantısı yapıldı.

Silifke Halk Eğitim Merkezi salonunda gerçekleşen toplantıya Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir başkanlık yaptı.

Cinbir, “Halk eğitim, sadece Halk Eğitim Merkezi’nde yapılır düşüncesi ortadan kaldırılmalı, tüm sivil toplum kuruluşlarının ve odaların da desteği ile halk eğitim, her yerde yapılabilmelidir” dedi.

Toplantıda Silifke Halk Eğitim Merkezi Müdürü Halil İbrahim Ateş, 2016-2017 Eğitim Öğretim yılının birinci döneminde açılan kurslar ve kurslara katılan kursiyerlerin sayısal verilerini paylaştı. Ateş, “İlçemiz Halk Eğitim Merkezi’nde bir çok alanda 138 kurs açılmış ve bu kurslara 3 bin 662 kursiyer katılmıştır. Halk Eğitim Merkezi’nde açılan kurslara katılan vatandaşlar ihtiyaç duydukları alanlarda veya ilgi alanına girdiğini düşündüğü kurslarla kendilerini geliştirmekte, bu kursların sonucunda aldıkları belgelerle iş bulabilmektedirler. Halk Eğitim merkezleri de açtığı kurslar ile yetişkin vatandaşlara her konuda yardımcı olmakta ve vatandaşlarımızın aktif ve katılımcı olmalarını sağlamaktadır. Eğitim konusunda her zaman yanımızda olan ve destek veren Sayın Kaymakamımız Şevket Cinbir’e verdiği ve her zaman vereceği desteklerinden ötürü teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

Ayrıca toplantıda, Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonunun görevleri ile, hayat boyu öğrenmede temel amaç ve görevlerin neler olduğu konusu üzerinde duruldu.

Halk Eğitim Merkezi ve okulların aile eğitimi konusunda yaptığı çalışmalar hakkında bilgi isteyen Kaymakam Cinbir, “Okullarımızda ve halk eğitim merkezleri dışında da her yer bir Halk Eğitim Merkezi’dir. Bu düşünceyle hareket ederek, halkın kurslara daha fazla katılımını sağlamak için iş güvenceli kurslar, İŞ-KUR işbirliğinde paralı kursları daha fazla açmalıyız. Okullarımızı daha etkin kullanmalıyız. Açılan kursların halka duyurulması için tüm imkanlar kullanmalı” dedi.