Erdemli Belediyesi tarafından belde statüsünden mahalleye dönüşen Kocahasanlı’da yapımı tamamlanan modern pazaryeri hizmete girdi.

Pazarcı esnafı ile bir araya gelen belediye yetkilileri, yapılan kura çekimi ile pazarcı esnafına yerlerini tahsis etti. Son derece şık bir yapıya sahip olan Kocahasanlı pazaryerinde ilk alışveriş heyecanı da başladı.

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, amaçlarının bu bölgeyi ilk olarak kapalı pazaryeri olarak kullanmak, ancak pazar kurulmadığı günlerde de otopark olarak değerlendirmek istediklerini belirterek, "Görevimiz icabı toplumun her kesimini düşünmek mecburiyetindeyiz. Bu hizmetle pazarcı esnafımızın naylon çadırlar altında zor çalışma koşullarında çalışmaktan kurtarıyoruz. Erdemli merkezde bunun örneğini görebilirsiniz. Erdemli’de pazarcı esnafı sağlık ve temizlik şartlarına uygun, tuvaleti lavabosu olan, güneşten yağmurdan etkilenmeden huzur içerisinde alış veriş yapılan bir alanda çalışıyorlar. Tüm beldelerimizde bu hizmetin aynısını gerçekleştirmeye devam edeceğiz" dedi.

2014 seçimleri öncesinde her beldeye düğün salonu ve kapalı pazaryeri sözü verdiklerini hatırlatan Tollu, bu sözleri bir bir yerine getirdiklerini, Kocahasanlı kapalı pazaryerinin de bunlardan bir tanesi olduğunu kaydetti. Kapalı pazaryerinin tüm vatandaşlara hayırlı olmasını dileyen Tollu, “Halkımız kışın çamurlu, yazın tozlu, sokak ortalarındaki çağdışı pazaryerlerinden kurtulmalı dedik ve bu anlamda tek tek, belde belde modern, şık kapalı pazaryerlerimizi halkımıza armağan etmeye başladık. Pazarcı esnafımız için de yanı durum geçerli. Herkes alışverişini sağlıklı, modern ve rahat bir şekilde yapacak” diye konuştu.