Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 30 Mart seçimlerinden bu yana belediyeye 70 binden fazla iş başvurusu olduğuna dikkat çekerek, Mersin’in en büyük sorununun işsizlik olduğunu belirtti ve “Bu sorunu çözemediğimiz ve insanların evine ekmek götürmesini sağlayamadığımız sürece, bu sorun her geçen gün daha da tehlikeli boyutlara ulaşacaktır” dedi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MTSO) 129. kuruluş yıldönümü resepsiyonu Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi. Resepsiyona Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, MTSO Başkanı Şerafettin Aşut ve Meclis Başkanı Mahmut Arslan ile yönetim kurulu üyeleri, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, siyasiler, işadamları ve çok sayıda davetli katıldı.

Başkan Kocamaz, resepsiyonda yaptığı konuşmada, Mersin’in işsizlik sorununa dikkat çekti. MTSO’nun kuruluşunun 129. yılını tebrik eden Başkan Kocamaz, “Türkiye’nin önemli kurumlarından biri olan Ticaret Odamız, neredeyse Mersin’in şehir olmasıyla yaşıt durumda. Mersin, tüm dinamikleriyle birlikte belki beklenen seviyeye gelmedi ama bugün adından söz ettiren, sadece yurt içinde değil yurt dışında da birçok insanın gözünde parlayan bir yıldız” ifadesini kullandı.

Mersin’in en büyük sorununun işsizlik olduğunu dile getiren Kocamaz, “İşte bu noktada Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’na, ticaretle ilgili diğer kurumlara ve sanayicilere çok büyük görevler düşmektedir. 30 Mart 2014 tarihinden bugüne kadar belediyemize 70 binden fazla iş başvurusu var. Bu rakam bize, Mersin’de işsizliğin hala çok önemli bir sorun olduğunu gösteriyor. Bu sorunu çözemediğimiz ve Mersin’de insanların evine ekmek götürmesini sağlayamadığımız sürece, bu sorun bundan sonra da devam edecektir. Hatta her geçen gün daha da tehlikeli boyutlara ulaşacaktır. Bu konuda hepimize çok büyük görevler düşmektedir” dedi.

Mersin’de yaşayan herkesin kaygısının Mersin’in geleceği olması gerektiğini vurgulayan Kocamaz, “Mersin’in geldiği noktaya bakacak olursak, daha çok birliktelik oluşturmamız, Mersin’e daha çok yatırımcı çekmemiz gerektiğini ve kendi öz değerlerimizin farkına vararak bunlara sahip çıkmamız gerektiğini bizlere işaret ediyor. Bu nedenle Mersin’de yaşayan herkesin kaygısı, Mersin’in geleceği olmalı. Bu konuda sivil toplum örgütlerine büyük görevler düşüyor. Mersin’i harekete geçirecek olan Mersin’in dinamiklerine odalarımızın öncü olması, yerel ve mülki idarenin de Mersin’in problemlerini çözme konusunda her türlü desteği vermesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Mersin’de 8 tane ilan edilmiş olan turizm alanının hayata geçmesiyle istihdama büyük katkı sağlayacağını da vurgulayan Kocamaz, şöyle devam etti: “Türkiye’de Mersin’in sadece liman, narenciye, sanayi tesisleri olarak değil, Antalya’dan sonra turizm alanında da dikkat çekeceğini ümit ediyoruz. Havaalanı konusunda bugün yaşanan sıkıntılar, yeni aldığımız bir haberle yakın bir tarihte aşılacak diye ümit ediyoruz.”