Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Burhanettin Kocamaz, 9 aylık sürede henüz Mersin’i tam anlamıyla rahatlatamamalarına rağmen, seçimde aldıkları yüzde 32’lik desteğin şu anda yüzde 55’e çıktığını belirterek, “Hizmetler ortaya çıktıkça, Mersinli kendisinin problemlerini sahiplenen bir yönetimi gördükçe desteklerini daha da artıracaktır” dedi.

Başkan Kocamaz, göreve geldiği günden itibaren geçen 9 aylık sürede Mersin’de gerçekleştirdikleri hizmetleri ve 2015 yılında hayata geçirecekleri projelerle çalışmaları, düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında açıkladı. Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki Orkide Restoran’da gerçekleştirilen toplantıya, MHP’li ilçe belediye başkanları, Mersin Büyükşehir belediyesi Daire Başkanları ile belediye meclis üyeleri katıldı. Toplantı sonunda, belediyeye alınan araç filosu da kortej geçişiyle kamuoyuna tanıtıldı.

Toplantıda uzun bir sunum yapan Başkan Kocamaz, Mersin’e hizmet ederken, güzel insanlarına hizmet ettiklerini, herkese kucak açarak, barışa ve kardeşliğe hizmet ettiklerini vurguladı. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sınırlarının genişlediğini ve sorumluluklarının arttığını dile getiren Kocamaz, hizmeti sadece belirli yerlere değil, Mersin’in her bölgesine götürdüklerini, yeni mahallelerdeki yol ve su problemlerini çözdüklerini kaydetti. Türkiye’de ilk kez Engelliler Daire Başkanlığı’nı kurduklarını anımsatan Kocamaz, il genelinde 170 amatör spor kulübüne de malzeme yardımında bulunduklarını söyledi. İhtiyaç sahibi vatandaşlar için ücretsiz ve puan usulüyle alışveriş imkanı sunacak Sosyal Market Projesi’ni hayata geçireceklerini bildiren Kocamaz, “Mersin’deki tarihi ve kültürel mirası gün ışığına çıkarmak için yapılacak her türlü çalışmaya destek olmakta kararlıyız. Kültür ve sanata, her türlü tanıtım çalışmalarına destek veriyoruz. Mersin’in daha iyi tanıtılabilmesi için önemli organizasyonlarda yer almaya başladık. Ocak ayının son haftasında İstanbul’da gerçekleşecek olan EMİTT Fuarı’nda Mersin’i en iyi şekilde temsil edeceğiz. Mart ayında Ankara’da gerçekleştireceğimiz Mersin Tanıtım Günleri için de çalışmalarımızı şimdiden başlattık” diye konuştu.

“HEDEFİMİZ, DÜNYADA PARMAKLA GÖSTERİLECEK, AKDENİZ’DE LİDER BİR KENT İNŞA ETMEKTİR”

Hizmetlerde temel felsefelerinin modern bir kent, Mersin’e yakışır kaliteli bir yaşam oluşturmak olduğunun altını çizen Kocamaz, “Hedefimiz ise, dünya şehirleri arasında parmakla gösterilecek örnek bir şehir, Akdeniz’de lider bir kent inşa etmektir. Öngörüsüz projeler üretmek yerine, sadece bugünü düşünen değil geleceğe hizmet eden, özellikle geleceğin ulaşım ve kentleşme sorunlarını çözecek projeler hazırladık. Yatırımlarımızın önemli payını ulaşıma ayırdık. Toplu taşıma sorunu olmayan bir kent için 60 yeni engelsiz, çevre dostu şehir içi otobüsümüzün hizmet alımını yaptık. Dedikoduya sebebiyet vermemesi için Devlet Malzeme Ofisi’nden aldığımız 60 adet toplu taşıma aracı, bürokratik gecikmeden dolayı tarafımıza teslim edilmedi. Zamanında teslim edilmiş olsaydı, otobüsleri 1 ay önceden hemşehrilerimizin hizmetine sunacaktık. Mersin için utanç köprüsü olarak nitelendirilen Tulumba Köprüsü’nü yıkarak, yerine o bölgenin trafik sorununu çözecek, kenti rahatlatacak ‘Battı Çıktı Kavşak Projesi’ni de en kısa zamanda hayata geçireceğiz. Yine 2015 yılı içerisinde en az bir adet daha ‘Battı Çıktı Kavşak Projesi’ni hizmete sunacağız” şeklinde konuştu.

“TOPLAM BEDELİ 70 MİLYON TL’YE YAKLAŞAN 307 YENİ ARAÇ ALDIK”

Belediyeye 9 aylık sürede aldıkları araçları da tek tek açıklayan Kocamaz, aralarında 2 zodyak bot, 2 itfaiye aracı, 30 cenaze aracı ile 28 binek aracının da bulunduğu ve MESKİ’ye alınanlar da dahil toplam 307 araç alımı yaptıkları bilgisini veren Kocamaz, bu araçların toplam bedelinin de 70 milyon liraya yaklaştığını belirtti.

9 aydır tasarrufa yönelik bir yönetim anlayışıyla çalıştıklarını, ancak bu konuda halen istedikleri noktaya gelemediklerini de ifade eden Kocamaz, bugün itibariyle Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 57 milyon lira tasarruf yaptığını söyledi.

“MERSİN’İN YOKSULLUK HARİTASINI ÇIKARIYORUZ”

Kocamaz, yeni bir çalışmayla Mersin’in yoksulluk haritasını çıkaracaklarını da ifade ettiği toplantıda, Aralık ayında yapılan bir araştırmaya göre, Mersin’de yaşayanların yüzde 45’inin 2 bin liranın altında, yüzde 35’inin ise bin liranın altında gelirle yaşam mücadelesi verdiğine dikkat çekerek, “Yani Mersin’de yaşayan vatandaşlarımızın yüzde 80’i asgari geçim standardının altında bir hayat sürüyor” dedi.

Mersin’i herhangi bir kent gibi görmemek gerektiğini dile getiren Kocamaz, şöyle devam etti: “Mersin, Ortadoğu’nun en büyük limanına sahip, konumu, havası, denizi, tarım alanları, potansiyel yatırım alanları ile yıldızı parlayan bir şehir. Bu yüzden Mersin için her gün daha fazla çalışıyoruz, daha çok araştırıyoruz.”

“2015 DEĞİŞİMİN BAŞLADIĞI YIL OLACAK”

2015 yılının Mersin için değişimin başladığı bir yıl olacağını belirten Kocamaz, önümüzdeki yıl belediye hizmetlerini ve kenti tanıtmak amacıyla belediye web televizyonunun yayına başlayacağı bilgisini verdi. Kent Bilgi Sistemi Projesi’ni de hayata geçireceklerini aktaran Kocamaz, ayrıca kentin gürültü haritasını hazırlayacaklarını, Deniz Ulaşımı Master Planı sonuçlarına göre belirlenecek güzergahlarda deniz otobüsü seferlerini de başlatacaklarını belirtti. Ulaşım Master Planı’nı yüzde 70 oranında tamamlayacaklarını kaydeden Kocamaz, yeni yılda 40 yeni toplu taşıma aracı daha alacaklarını, 50 adet akıllı kavşak düzenlemesi yapacaklarını ve Devlet Hastanesi Karayolları Kavşağı arasında katlı kavşak/battı-çıktı yapımını gerçekleştireceklerini bildirdi.

Kocamaz, 9 aylık sürede kendilerine verilen desteğin de arttığına işaret ederek, şunları söyledi: “Daha henüz sahaya yayılmadan, sahada gerekli tasarladığımız hizmetleri vererek Mersin’i tam manasıyla rahatlatmadan Büyükşehir Belediyesi’ne verilen destek seçimde yüzde 32 idi, şu anda yüzde 55’lere varmış durumda. Biz her zaman şunu söylüyoruz, yüzde 32 oy aldık, yüzde 68 ikna edemediğimiz insanlar var ama Allah’ın izniyle hizmetler ortaya çıktıkça, Mersinli kendisinin problemlerini sahiplenen bir yönetimi gördükçe desteklerini daha da artıracaktır.”

Toplantının sonunda Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesine katılan yeni araçları, dua ve kurban kesimiyle hizmete sunan Kocamaz, araçların konvoy geçişini de izledi.