Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, ‘3 Ocak Kurtuluş Kupası Kurumlar Arası Geleneksel Futbol Turnuvası’nın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda başlayacağını belirterek, tüm futbolseverleri maçları izlemeye davet etti.

Başkan Tuna, yaptığı yazılı açıklamada, Toroslar Belediyesi tarafından, Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü kutlamaları kapsamında gerçekleştirdikleri ‘3 Ocak Kurtuluş Kupası Kurumlar Arası Geleneksel Futbol Turnuvası’nın bu yıl 8.’sini düzenleyeceklerini bildirdi. Turnuvanın Cumhuriyet’in kuruluşunun 91. yıldönümünde başlayacağını aktaran Tuna, Mersin’de bulunan 25 resmi kurumun katıldığı ve 4 grupta yapılacak olan turnuvanın açılış maçının, 29 Ekim Çarşamba günü Akbelen Mahallesi Koray Aydın Stadı’nda Mersin Üniversitesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü arasında oynanacağını kaydetti. Turnuvanın fair play çerçevesinde geçeceğine inandığını ifade eden Tuna, tüm futbolseverleri maçları izlemeye davet etti.

Spor’un, dostluğun ve kardeşliğin bir simgesi olduğunu dile getiren Tuna, “Birlik ve beraberliğimizi ortaya koymak, Cumhuriyet ve değerlerine sahip çıktığımızı bir kez daha haykırmak için 7’den 70’e tüm halkımızı ‘3 Ocak Kurtuluş Kupası Kurumlar Arası Geleneksel Futbol Turnuvası’nın açılış maçına bekliyoruz” dedi.

Turnuvada maçlar, Korukent Mahallesi Bilge Kağan Parkı ve Spor Tesisi ile Güneykent Mahallesi Anafartalar Spor Kompleksi’nde oynanacak. Turnuvanın 3.’lük ve şampiyonluk müsabakaları ise Akbelen Mahallesi Koray Aydın Stadı’nda gerçekleştirilecek.