Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, Anamur’da ’Makro Mantarlar ve Tıbbi Aromatik Bitkiler’ konulu seminer verdi. Seminerin ardından vatandaşlara uygulamalı eğitimler verilmeye başlandı.

Orman Genel Müdürlüğü Müfettişi Ömer Kaya’nın verdiği eğitimlerde, mantarlar konusunda Anamur Orman İşletme Müdürlüğü personeline bilgiler verildi. Personelde bu bilgileri uygulamaları olarak vatandaşlar anlatmak amacıyla, İşletme Müdürlüğü bahçesinde kayın mantarı miselleri kullanılarak kütüklerde yapılacak üretim konulu uygulamalı eğitim yaptı. Katılımcılar izledikleri uygulamalı eğitimin ardından, kendileri 60 adet kavak kütüğüne misel aşılamasını yaptılar.

Konuyla ilgili açıklama yapan Orman Bölge Müdürü Abit Baca, "Bölge Müdürlüğümüz merkezinde verilen eğitim seminerinden sonra, mantar ve tıbbi aromatik bitkiler açısından sahip olduğumuz zenginliği özellikle gelir düzeyi düşük ormanla iç içe yaşayan vatandaşlarımızın gelir düzeyini artırma yolunda değerlendirmemiz gerektiğini söylemiştim. Mantar konusunda farkındalık oluşturma çabalarımıza bir yenisini daha ekledik. Bu tür konulara ilgi duyup gelen vatandaşlarımıza kapımızın her zaman açık olduğunu bir kez daha belirtiyor, Anamur Orman İşletme Müdürlüğümüze teşekkür ediyor ve vatandaşlarımızdan bu uygulamaları hayata geçirerek yeni bir gelir kapısı edinmelerini diliyorum" dedi.