Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Çaykovski’nin ölümsüz eseri ’Fındıkkıran’ balesini Mersinli sanatseverlerle son kez buluşturuyor.

MDOB, bir peri masalından bale sahnesine uyarlanan, adı yeni yıl kutlamalarıyla özdeşleşen Çaykovski’nin Fındıkkıran balesini 4 Aralık 2014 Perşembe günü saat 20.00’de, Mersin Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle son kez buluşturuyor. Orkestra şefliğini Bujor Hoinic’in yaptığı, ünlü koreograf Mehmet Balkan’ın koreografisiyle sahnelenen eserin müzik düzenlemesi Andrezej Barlog’a, dekor ve kostüm tasarımı Olaf Zombeck’e, ışık tasarımı Tarı Deniz’e ait. Eseri, Lale Balkan ve Junko Hikasa sahneye koyuyor. Başlıca rolleri ise Büşra Ay, Burak Serkan Cebeci, İraklı Bakhtadze, Beatrice Parma, Mahmut Akyol, Serbülent Biçer, Tutku Barın Tümen, Tarkan Günal, Niyazi Cingöz, Murat Koman, Berna Turhan İleri, Tuba Şennalbant, Göksel Toker, Yusuf Afacan, Önder Acar ve Alperen Coşkun paylaşıyor.

Dünya prömiyeri 1892’de St. Petersburg’da gerçekleşen, Amadeus Hoffman’ın ’Fındıkkıran ve Fareler Kralı’ adlı masalından hareketle Alexander Dumas’ın yeniden yazdığı ve ilk kez Marius Petipa’nın baleye uyarladığı Fındıkkıran balesinin öyküsü şöyle; Bir noel gecesi Stahlbaum ailesi bir parti verir. Vaftiz baba Drossellmayer de çocuklara hediyeler getirmiştir. En güzel hediye ise Clara’nındır. Fritz, kardeşinin hediyesini kıskanır ve kırar. Çok üzülen Clara noel ağacının altında, kucağında Fındıkkıran’ı ile uyuya kalır. Gece yarısı duyduğu seslerle uyanan Clara, Fındıkkıran’ın canlandığını ve fareler ordusunun salona doluştuğunu hayretle izlemektedir. Böylece büyülü Fındıkkıran masalı başlamış olur.