Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Haldun Dormen rejisiyle sahneye taşıdığı Cemal Reşit Rey’in ünlü “Lüküs Hayat” müzikalini bu sezon da izleyiciyle buluşturuyor. Tüm zamanların en beğenilen ve kapalı gişe oynayan müzikali olan ‘Lüküs Hayat’ın yeni sezondaki ilk temsili bu perşembe sahnelenecek.

MDOB’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, şef Aytuğ Ülgen’in yöneteceği ‘Lüküs Hayat’ müzikali, 6 Kasım 2014 Perşembe akşamı Mersin Kültür Merkezi Opera Sahnesi’nde sanatseverlerle buluşacak. İlk gösteriminden bu kapalı gişe oynayan, tüm zamanların en çok izlenilen ve beğenilen eseri olma özelliğini taşıyan eserin librettosunu Ekrem Reşit Rey yazdı. İki perdelik eserin dekor tasarımı Seyhan Atamer’e, kostüm tasarımı Nursun Ünlü’ye, ışık tasarımı Tarı Deniz’e, koreografisi Serbülent Biçer’e ait. Eserin reji asistanı ise Süleyman Tekin. Müzikalde başlıca rolleri Korhan Dinçer, Neslihan Ulaş, Ayşegül Devrim Serdar, Deniz Karausta, Gökçen Büyükaslan, Yusuf Ziya Büyükaslan, Mehmet Erkoç, Melahat Yavuz, Tolga Erden, Seda Yörenç Sönmez, Ufuk Kasar, Gülden Vurandemir, Hasan Berk, Alpay Noyan Özbay, Nihan Evren, Zeynep Özgür Yılmaz, Erdem Özdemir ve Levent Yetkin paylaşıyor.

İstanbul Şehir Tiyatrosu tarafından sipariş edilen ve ilk defa cumhuriyetin 10. yıl kutlamaları dolayısıyla 1933 yılında sahnelenen eser, 1946 yılına kadar yoğun bir ilgi görerek büyük seyirci kitleleriyle buluştu. Daha sonra 1958-1962 yıllarında tekrar sahnelenen, 1985 yılından bu yana ise kesintisiz sahnelenmeye devam etmekte olan ‘Lüküs Hayat’, dönemi itibariye değişen toplumun batılılaşma ile yüzleşmesi ve bu çerçevede yaşanan gülünçlükleri sahneye taşıyor.