Mersin 5. Uluslararası Narenciye Festivali, yapılan çeşitli etkinliklerle sona ererken, Mezitli Belediyesi ise açtığı stantla festivale renk kattı.

Adnan Menderes Bulvarı Mezitli ilçe sınırları içerisinde gerçekleştirilen 5. Uluslararası Mersin Narenciye Festivali, renkli görüntülere sahne oldu. Bir kilometrelik sahil şeridi narenciye figürleriyle nakış gibi işlendi. Festival alanında iki gün boyunca yerli ve yabancı ekipler gösteri yaparak, kültürel çeşitliliğin renklerini sergiledi.

Mezitli Belediyesi de narenciye festivaline çeşitli etkinlikleri ile renk kattı. Hazırlıkların tamamlanmasının ardından festivali karnaval havasında yaşatan Mezitli Belediyesi’nin standı, vatandaşlardan tam not aldı. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, standa gelen yerli ve yabancı konuklarla bizzat ilgilenerek, onlarla tek tek hatıra fotoğrafı çektirdi. Ziyaretçi akınına uğrayan Mezitli Belediyesi standında çeşitli ürünler, vatandaşlara armağan edilirken, Mezitli Belediyesi Kent Konseyi, Gençlik Konseyi, Mezitli gönüllüleri ve belediye çalışanları düzenledikleri etkinliklerle festival katılımcılarına keyifli dakikalar yaşattı.

Mezitli Belediyesi Gençlik Meclisi tarafından kurulan stantta, yüzlerce minik ziyaretçinin yüzleri istedikleri karakterde boyadı. Vatandaşlar, Mezitli Belediyesi Kent Konseyi tarafından hazırlanan, Soli Pompeiopolis sütunlarının bulunduğu panolara ise yoğun ilgi gösterdi. Panoda vatandaşlar hatıra fotoğrafı çektirdi.

Mersina Kültür Sanat Kulübü Derneği Halk Oyunları gösterisi ve Mezitli Belediyesi Sanat Evi Türk Halk Müziği korosunun verdiği konserle birlikte tüm katılımcılar hoşça vakit geçirdi. Mezitli Spor Gönüllüsü Elif Kaynak eşliğinde yapılan Zumba etkinliği ile de vatandaşlar, spor ile dansın uyumuna bir kez daha şahit oldu. Müzik eşliğinde gönüllerince dans edip eğlenen vatandaşlar, Mezitli Belediyesi standının, festivalin en iyi hazırlanmış standı olduğunu belirttiler.