Mersin’in Erdemli ilçesinde bir gurup sinemasever tarafından “Mersin Altın Limon Film Festivali” düzenlendi.

İlki Kocahasanlı sahilinde düzenlenen etkinlik çerçevesinde filmlerden bölümler izletilen izleyiciler en organik film, en organik yönetmen, oyuncu, yardımcı erkek ve kadın oyuncuları oylarıyla belirledi.

Festival açılışında konuşan Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu, limonunda artık bir festivalinin olduğunu belirterek, güzelliklerin sanatla buluştuğu zaman anlam kazanacağını söyledi.

Atılan bu ilk adımı kartopu benzetmesiyle anlatan Kabahasanoğlu, “Kartopu yapanlar bilir ki, ilk kar yerden kendisi alır, onu kartopu yapmaya başlar, başka karları da ona ekleyerek sonuçta yamacın aşağısında dev bir kartopu olur. Festival düşüncesi, bir film, sinema düşüncesi buradaki dostlarımızdan birinin düşüncesiyle başlatılmıştır ama onu destekleyen kalabalıklar İnşallah önümüzdeki yıl ve daha sonraki yıllarda da olacaktır diye düşünüyorum. Sanatla kültürle buluşmaya devam diyorum. Şehir uyurken uyumayan insanları da saygıyla selamlıyorum” diye konuştu.

Sağ Salim filminin yönetmeni Ersoy Güler ise, “Sağ Salim 1’in bizde çok güzel hatıraları oldu. 4 mevsimi bir arada yaşadık. Bizde çok güzel hatıraları var. Sağ Salim 3’ü de yine bu bölgede çekmeyi planlıyoruz” dedi.

Festival Komitesi adına konuşan Sinan Uğuz da, etkinliği daha da geliştirerek sürdürmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Erdemli Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Adem Arslan’da belediyeleri tarafından Kızkalesi’nde bir film festivali düzenlemeyi planladıklarını belirterek, “Buradaki çalışmalar bizi şimdi daha da cesaretlendirdi. Burada emeği geçenleri tebrik ediyorum"dedi.

Festivalde izleyicilerin oylarıyla “en organikler” belirlendi.

Buna göre en organik film “Netekim Karakolu”, en organik fragman “Mucize”, en organik yönetmen Sağ Salim filmiyle tanınan Ersoy Güler, en organik erkek oyuncu Cüneyt Bozkurt, en organik kadın oyuncu Tülin Özen, en organik yardımcı erkek oyuncular Ali Çelik, Yakup Yavru, en organik yardımcı kadın oyuncu Gökçen Cerit ve komite özel ödülünü Deniz Sandalcı’ya verildi.