Mersin Barosu’nda 5 stajyer avukat daha yemin töreninde cübbe giyerek avukatlık mesleğine ilk adımlarını attı. Mersin Barosu’nun kayıtlı avukat sayısı da bin 547’ye yükseldi.

Stajyer avukatların yemin töreni, Mersin Adliyesi içindeki Baro Avukatlar Odası’nda düzenlendi. Bugün yapılan yemin töreni ile 5 stajyer avukat daha ruhsat alıp, cübbe giyerek Mersin Barosu’na kayıtlı avukatlar olarak göreve başladılar. Yemin törenine Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen ve Yönetim Kurulu üyeleri, yemin edecek avukatların aileleri ve çok sayıda avukat katıldı.

Törende konuşan Baro Başkan Antmen, aralarına her yeni katılımın Mersin Barosu’nun gücüne güç kattığını vurguladı. Dünyanın en zor ve en onurlu mesleğinin avukatlık olduğunu belirten Antmen, savunması kısıtlanmış, baskı altına alınmış ve görevini yerine getiremez hale sokulmuş bir yargının bağımsız olduğundan söz etmenin mümkün olmadığını kaydetti. Antmen, “Tam bağımsız yargıdan bahsetmek için savunmanın üzerinde hiçbir baskı ve zorlama olmamalıdır” dedi.

Konuşmanın ardından Gülten Çakır, Yusuf Doğukan İnce, Aslı Yalçın, Hoşyar Sarıyıldız ve Selin Çınar Keşki avukatlık yemini etti. Başkan Antmen, yeni avukatlara cübbelerini giydirerek, ruhsatlarını verip, yaşamlarında başarılar diledi.