Mersin Büyükşehir Belediyesi, 15-16 Kasım 2014 tarihlerinde yapılacak 5. Uluslararası Mersin Narenciye Festivali’nin hazırlıklarına başladı. Çalışmalar kapsamında, festivalin yapılacağı Kültür Park festivale hazırlanıyor.

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Kent Estetiği ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı’na bağlı Park Bahçeler Müdürlüğü ekiplerine, Kültür Park’ta adeta seferberlik ilan etti. Yaklaşık 30 ülkeden folklor ekipleri ve davetlilerin katılımıyla gerçekleşecek olan festivalde, Mersin’e yakışır bir görsel şölen sunmaya hazırlanan Büyükşehir Belediyesi, festivalin gerçekleşeceği Adnan Menderes Bulvarı sahil şeridinde hummalı bir çalışma başlattı. Festival hazırlık çalışmaları kapsamında, temizlik, budama ve peyzaj çalışmaları yapılıyor. Festivalin gerçekleşeceği park içerisinde bulunan kırık olan kamelya ve oturma gurupları tamir ediliyor, havuzlar boşaltılıp yıkanıyor, yerlere atılan çöpler toplanıyor, mevsimlik çiçek dikimi ile ağaç budamaları yapılıyor.

Aynı çalışmaların kent genelinde de düzenli olarak devam ettiğini belirten Başkan Kocamaz, “Dünya kenti olmaya aday olan Mersin’i bu tür festivallerle dünyaya en iyi şekilde tanıtmak için bütün kurum, kuruluş, oda ve dernekler üzerine düşen görevi yerine getirmelidir” dedi.