Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, aşırı yağışların oluşturabileceği olumsuzluklara karşı son 5 ay içerisinde kent merkezindeki değişik bölgelerde 11 bin ızgaranın ve hattının temizlendiğini, 5 bin 500 adet de yağmur suyu hattı döşemesi yapıldığını bildirdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’nün, aşırı yağışlara karşı kent merkezinde ızgaraların yenilenmesi ve temizliği başta olmak üzere yağmur suyu hattı döşemesi yaparak önlem alıyor.

Çalışmalara ilişkin yazılı bir açıklama yapan Başkan Kocamaz, Temmuz ayından itibaren Büyükşehir Belediyesi meclis kararı sonrası yağmur suyu bakım, onarım ve işletmesinin MESKİ Genel Müdürlüğü’nün sorumluluğuna girdiğini anımsattı. Bu kapsamda, son 5 ay içerisinde kent merkezindeki değişik bölgelerde 11 bin ızgaranın ve hattının temizlendiğini belirten Kocamaz, 5 bin 500 adet de yağmur suyu hattı döşemesi yapıldığını kaydetti. Merkez Toroslar, Akdeniz, Yenişehir ve Mezitli ilçelerinin değişik bölgelerinde menfez ve baks temizliği yapıldığını da dile getiren Kocamaz, “Son 3 ay içerisinde kent merkezinde 125 noktada 350 metre ızgara yapımı gerçekleştirilerek, asfalt altında kalan 82 adet ızgara da normal seviyeye getirildi. Yağmur sularının ivedi bir şekilde tahliyesi için ızgaralar büyük önem taşımaktadır. Bunun için son 5 ay içerisinde mevcut ızgaraların temizliği, gerekli olan yerlere yeni ızgara yapımı ve kot altında kalan ızgaraları yükseltme çalışmaları yaptık. Aşırı yağışların yarattığı olumsuz etkiyi en aza indirmek için önlemlerimizi alıyoruz” dedi.

Kent merkezinde yağmur suyu hattı döşeme çalışmalarına başladıkları bilgisini de veren Kocamaz, “Akkent Mahallesi, Okan Merzeci Bulvarı’nın belli yerlerinde, Karacailyas Mahallesi’nde, 34. Cadde’de, İstemihan Talay Kavşağı’nda, Büyükşehir Belediyesi Mezbahanesi’nde ve Gazi Mahallesi’nde yağmur suyu hattı döşemesi yapıldı. Şu anda da Muğdat Kavşağı’nda mevcut menfez kesiti yeterli olmadığından, beton boru ile kesit genişleme çalışması yapılmaktadır. Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’ndaki trafiği bir müddet ağırlaştırsa da Muğdat Kavşağı ve bağlantı noktalarında artık aşırı yağmur sonucu su birikmeleri ve göllenmelerin yaşanmaması için gerekli çalışmalar yapılıyor” ifadelerini kullandı.