Mersin Büyükşehir Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Mersin merkez ve 13 ilçeden 45 engelli vatandaşı Çanakkale Şehitliği gezisine gönderdi.

Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen Çanakkale Şehitliği gezisine katılacak engelli vatandaşlar, bu sabah Taş Bina önünden Merin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz tarafından uğurlandı. Uğurlamada konuşan Başkan Kocamaz, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye’de ilk defa Engelliler Daire Başkanlığı’nı ve Engelliler Danışma Merkezi’ni kurduklarını kaydetti. Mersin’i engelsiz bir kent yapmanın gayreti içerisinde olduklarını eden Kocamaz, engelli vatandaşların toplumdan kopmamaları ve toplumla iç içe yaşamalarını sağlamak için yerel yönetim olarak üzerlerine düşen görevi yaptıklarını dile getirerek, “Engelli vatandaşlarımız da toplumun bir ferdidir. Onlara sahip çıkmak, onların hayatını kolaylaştırmak mecburiyetindeyiz. Bugün de bu etkinlikler kapsamında, bir otobüs dolusu arkadaşımızı Çanakkale’ye, Kurtuluş Savaşımızın kilit noktası olan Çanakkale şehitlerimizin ruhlarının dolaştığı bölgeye gönderdik. Önümüzdeki dönemlerde de bu tür faaliyetlerimiz devam edecek. Bugün belki bütün arkadaşlarımız gidemeyebilir ama ileriki dönemde zaman zaman yapılacak bu tür etkinlerimize birçok arkadaşımıza Çanakkale’yi ziyaret ettireceğiz. Çanakkale’yi bizzat orada yaşayacaklar. Hayırlı bir hizmet olduğunu düşünüyoruz” dedi.

İki gün sürecek olan Çanakkale Şehitliği gezisinden çok mutlu olduklarını ifade eden engelli vatandaşlar da Başkan Kocamaz’a teşekkür ettiler.