Mersin Hurdacılar Esnaf Odası’nın iki adayın başkanlık için yarıştığı genel kurulunda ipi göğüsleyen taraf Mehmet Koçyiğit ve ekibi oldu.

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği konferans salonunda yapılan genel kurul toplantısına, ESOB Başkanı Talat Dinçer ve başkanvekilleri Nesil Aydın ile Alper Deniz’de katıldı.

Genel kurulun divan başkanlığını yapan Mersin ESOB Başkanı Talat Dinçer, Başbakanlık nezdinde yapılan görüşmelerle bu dönem esnaf ve sanatkarlara EKK’ler kanalıyla faizsiz kredi kullandırmanın çalışmasını söyledi. Yine bu dönem esnaf ve sanatkarlara EKK’ler kanalıyla yüzde 5 faizli 500 bin lira limitli 10 yıl vadeli işyeri edinme kredisini esnaf sanatkarlara kullandırmaya başladıkları bilgisi veren Dinçer, işyeri açma ruhsatlarının esnaf teşkilatınca verilmesi için çalışmalar içerisinde oldukları kaydederek, esnafı defter tastiği için noterlerden kurtarmaya kararlı olduklarını söyledi.

Daha sonra seçimlere geçildi. Mevcut Başkan Hasan Öztürk’ün aday olmadığı genel kurulda Mehmet Koçyiğit ile Okan Kiloğlu’nun listeleri yarıştı. 169 delegenin oy kullandığı genel kurulda aldığı 106 oyla zafere ulaşan isim Mehmet Koçyiğit ve ekibi oldu. Diğer aday ise 63 oyda kaldı.