Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi, Mersin’in tanınırlığını ve marka değerini artırmak amacıyla İstanbul Feshane Fuar Alanı’nda gerçekleştirilecek fuarar katılmaya hazırlanıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Ekim ayı olağan toplantısının birinci birleşimi Mersin Büyükşehir Belediye Başkanvekili Kerim Tufan başkanlığında yapıldı. Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıya, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yurtdışında olması nedeniyle Başkanvekili Tufan başkanlık yaptı. Toplantıda, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın, Mersin’in tanınırlığı ve marka değerinin arttırılabilmesi için 27-30 Kasım 2014 tarihleri arasında İstanbul’un Eyüp ilçesinde Feshane Fuar Alanı’nda gerçekleştirilecek fuara, ‘Marka Şehir Mersin’ çalışmalarının bir süreci olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak katılımın sağlanması ve katılım giderlerinin Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Turizm ve Tanıtım Şube Müdürlüğü 2014 Mali Yılı bütçesinden karşılanması ile ilgili teklifin görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.

Toplantıda ayrıca, Mersin Büyükşehir Belediyesi içerisindeki ulaşım ve trafiğe yönelik mevcut sistem ve yapıların değerlendirilip iyileştirilmesi, farklı ulaşım türleri ve kullanıcılara yönelik uygulama projelerinde bilimsel danışmanlık ve kontrolörlük işlerinde Türkiye’deki ilk ve tek Trafik Planlaması ve Uygulaması Ana Bilim Dalı’nı bünyesinde bulunduran Gazi Üniversitesi ile gerçekleştirilecek ortak hizmet projeleri için protokol yapmaya ve yapılacak protokolün detaylarının belirlenmesi konusunda belediye başkanı veya başkanın yetkilendireceği birimin yetkili kılınması ile ilgili teklifin görüşülmesi de oy birliği ile kabul edildi.

Meclis üyeleri, 10- 27 Aralık Tarsus’un düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümü etkinlikleri için Mersin Büyükşehir Belediyesi bütçesinden maddi destek sağlanması ile ilgili teklifin görüşülmesini de oy birliği ile kabul etti.