Mersin’de kimliği belirsiz kişi veya kişiler, Kültür Parkı’ndaki mermer süs pelikanlarını kırarak tahrip etti. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, belediyenin sunduğu hizmetleri tahrip etmenin halk düşmanlığı ve vatan hainliği olduğunu kaydetti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Mersin’de Kültür Parkı’nın estetik açıdan en güzel yapılarından biri olan pelikanlara, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce saldırı düzenlendi. Süs pelikanların bazıları kırılarak tahrip edilirken, yapılan açıklamada, “Mersin’de kültürel ve sanatsal yapılara yönelik saldırılara bir yenisi daha eklendi. Kültür Parkı’nın estetik açıdan en güzel yapılarından biri olan pelikanlardan bazıları artık yok. Hizmet ve sanat düşmanı bazı kişi veya kişiler tarafından kentimizde özellikle Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet sınırları içinde yer alan kültürel ve sanatsal yapılara yönelik peş peşe yapılan saldırılar, kafalarda ‘Bu iş organize bir eylem mi?’ şüphesini doğurdu” denildi.

Atatürk Parkı’ndaki mermer oturma guruplarının tahrip edilmesinin ardından, şimdi de Kültür Parkı’ndaki bazı sanatsal ve kültürel yapıların hedef alındığı belirtilen açıklamada, “Bunlardan en sonuncusu, Kültür Parkı’nın en gözde eserlerinden olan pelikanlar oldu. Kültür Parkı’nda, havuz içindeki pelikanların manzarasının yerini, maalesef hizmet, sanat ve halk düşmanı bazı kişi ve kişilerin hain davranışları sonucu artık sadece yürek burkan bir görüntü aldı” ifadeleri kullanıldı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, “Bu ülkenin toprağından beslenip, suyunu içen, sonra da vatandaşın hizmetine sunulan durak, bank, otobüs gibi hizmet unsurlarını tahrip etmek, yakıp yıkmak, düpedüz halk düşmanlığı, vatan hainliğidir. Kamu mallarını tahrip etmek, devleti zarara uğratmak, vatandaşın huzurunu bozmak ülkenin bugününe, ancak kültürel ve sanatsal yapılara yönelik saldırılar ise ülkenin yarınına yönelik bir ihanettir. Çünkü kültür ve sanat bir milletin yarınlarına devredeceği temel mirasıdır” dedi.

“Kentimizde özellikle Büyükşehir Belediyesi hizmet sınırları içerisindeki bazı kültürel ve sanatsal yapılara yönelik saldırılar hepimizi üzmektedir” diyen Kocamaz, şöyle devam etti: “Ancak, vatandaşımızın yaşam kalitesini artırmak amacıyla sunduğumuz hizmetlerden rahatsız olan bazı vatan hainlerinin bu tür girişimleri, bizi asla vatandaşımıza olan hizmet aşkımızdan alıkoyamaz.”

Devletin sunduğu hizmetlere sahip çıkmak ve korumanın, öncelikle vatandaşlık görevi olduğunu vurgulayan Kocamaz, “Çocuklarımıza güzel bir gelecek bırakmak, öncelikle yaşadığımız kente ve ülkeye sahip çıkmakla mümkündür. Çevremizde kamu mallarına zarar vermek gibi sorumsuz davranış gösterenlere karşı gerekli duyarlılığı gösterip durumu en yakın zabıta veya polis ekiplerine bildirerek üzerimize düşen yurttaşlık görevini yerine getirmemiz gerekmektedir” ifadelerini kullandı.