Ulu önder Atatürk’ün hayata veda edişinin 76. yılında, AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun ile CHP Mersin Milletvekilleri Vahap Seçer ve Ali Rıza Öztürk, birar mesaj yayınlayarak, Atatürk’ü özlemle andıkların ifade ettiler.

AK Parti Mersin Milletvekili Uzun, mesajında barışın, dostluğun, kardeşliğin, insanlığın çok ciddi meselelerle karşı karşıya olduğu günümüz dünyasında, Gazi Mustafa Kemal’in eserinin değerinin de her gün daha çok arttığını ve daha iyi anlaşıldığını vurguladı. Uzun, "76 yıl önce, fikirleri, yaşamı ve eserleriyle ebediyete yolcu ettiğimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kendisini milletine adamış, bağımsızlık ve özgürlük yolunda karşısına çıkan tüm güçlüklere direnmiş, yaşamına sığdırdığı büyük başarılarla başka milletlere örnek olmuş, milletimizin her alanda yücelmesi için yılmadan çaba göstermiş ölümsüz bir liderdir. Atatürk, Kurtuluş Savaşı ile Türk milletinin yeniden ve daha güçlü bir şekilde tarih sahnesine çıkmasını sağlamış, kurduğu Cumhuriyet ile de Türk insanına çağdaş uygarlığın kapılarını açmıştır" dedi.

Mesajında, “10 Kasım, Atatürk’ü anmanın yanı sıra, O’nun ideallerini bir kez daha hatırlamanın ve milletimizin sahip olduğu değerlerin farkına varmamızın vesilesi olmalıdır” diyen Uzun, “Bir ülkenin onurunu, haysiyetini koruyarak nasıl değiştirileceğini, dönüştürüleceğini, nasıl çağdaş ve örnek cumhuriyet haline getirilebileceğini göstermiş olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 76. yılında da saygıyla, şükranla, özlemle anıyoruz" ifadelerini kullandı.

CHP Mersin Milletvekili Seçer de Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 76. yılında saygı, sevgi ve büyük bir özlemle ile andıklarını kaydetti. Seçer mesajında, şu ifadelere yer verdi: “Her 10 Kasım’da Gazi Mustafa Kemal’i kaybetmenin vermiş olduğu derin bir hüznün yanında, O’nun ilke ve devrimlerine, hukuka, demokrasiye, tam bağımsızlığa, insan haklarına, barışa ve özgürlüğe olan inancımız bir kez daha artmaktadır. Hiç kimsenin endişesi olmasın ki Atatürk’ün yarınlara bıraktığı mirasına sahip çıkan bizler, ülkemizin karanlıklar içinde boğulmasına asla izin vermeyecek kararlılık ve iradeye sahibiz. Bu kararlılık ve irade ile her zaman O’nun gösterdiği yolda yürüdük, yürüyeceğiz. Mustafa Kemal ve arkadaşlarının yaktığı meşale ile aydınlanan bu yolda O’nun büyük eseri, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni, sonsuza kadar yaşatacağız.”

CHP Mersin Milletvekili Öztürk ise Atatürk’ün, aramızdan ayrılışının 76. yılında da değeri her gün biraz daha artan bir önder olduğunun altını çizdi. Yurt içinde ve yurt dışında saygıyla anılan Mustafa Kemal Atatürk’ün, bir değişim projesinin mimarı olduğunu dile getiren Öztürk, “Özgürlük, bağımsızlık, değişim ve çağdaşlaşma projesinin eseri olan laik Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk’ün en büyük eseridir. Gerek kendi milletleri gerekse dünya için endişe ve korku kaynağı olan bazı liderler, bugün ya unutulmuş ya da kötü miraslarıyla anılır olmuştur. Atatürk ise sevgi ve saygı uyandırarak Türk milletini çağdaş uygarlık seviyesi ile tanıştırmaya gayret etmiştir. Mustafa Kemal Atatürk, barışın, kardeşliğin, insanlığın çok ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğu günümüzde de yüzyılın lideri olarak saygıyla anılmaktadır. Bir ülkenin onurunu, haysiyetini koruyarak nasıl değiştirileceğini, dönüştürüleceğini, nasıl çağdaş ve örnek cumhuriyet haline getirilebileceğini hem tarih yazarak hem tarihe not düşerek göstermiş olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 76. yılında da saygıyla, şükranla, özlemle anıyor ve arıyoruz” dedi.