Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, ‘Tıkla Turla Mersin’i’ projesiyle sanal ortamda 5 dilde Mersin’in tanıtımı yapılacak. Çukurova Kalkınma Ajansı’nın (ÇKA) desteklediği, 661 bin lira bütçeli proje kapsamında, 13 ilçede 35 noktaya bilgi terminalleri yerleştirilecek.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanarak, 2014 yılında ÇKA’nın ‘Üretim ve Çevre Altyapısının İyileştirilmesi Mali Destek Programı’ kapsamında yarışan, turizm altyapısının güçlendirilmesi konulu “Tıkla Turla Mersin’i” projesinin tanıtımı yapıldı. Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen tanıtım toplantısına Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da katıldı.

Mersin’in tanınabilirlik potansiyelini artırmaya yönelik bilişim destekli hizmetler oluşturularak, turizm altyapısının güçlendirilmesinin hedeflendiği projenin 661 bin 241 liralık toplam bütçesinin 495 bin 930 lirası ÇKA tarafından hibe edilirken, 165 bin 310 lirası Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak. Kurulacak sistem sayesinde, bilişim destekli hizmet altyapısı oluşturularak, yerli-yabancı tüm kullanıcıların bilgiye kolay ve güncel erişimi sağlanacak.

Projenin tanıtım toplantısında yapılan sunumda, 13 ilçede 35 adet bilgi terminali yerleştirileceği bildirildi. Sunuma göre, 35 noktada hizmet verecek olan bilgi terminalleri aracılığı ile kullanıcılar Türkçe, İngilizce, Arapça, Almanca ve Fransızca olmak üzere 5 dilde farklı bilgilere tek noktadan ulaşabilecekler. Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenli sıklıkta güncellemesi yapılacak veriler sayesinde, turizm potansiyeli yüksek olan Mersin’i ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra kent halkı da kolay ve bedelsiz olarak bilgiye erişebilecek. Bilgi terminallerine ulaşan kullanıcılar 24 saat Mersin’deki turizm hizmetleri ile ilgili bilgilere, konaklama tesisleri, restoranlar, ören yerleri ve müzeler gibi yerlerin adres, bilgi ve alternatif ulaşım yollarına erişebilecekler.

MERSİN’İN SANAL HARİTASI ÇIKARILACAK

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile proje ortakları İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Mersin Üniversitesi tarafından Mersin ile ilgili tüm bilgilerle kentin sanal haritası çıkartılacak ve bilgi terminalleri ile kullanıcılar ildeki tüm hastaneler, eczaneler, belediyeler ve banka şubelerine erişim sağlayabilecekler. Kullanıcılar gitmek istedikleri noktaların koordinatlarını çıktı olarak da alabilecekler. Kullanıcılar ayrıca, Büyükşehir Belediyesi web sitesi ile sosyal medya adreslerine doğrudan erişim sağlayarak dilek ve temennilerini iletebilecekler. Ayrıca en fazla 2 sorudan oluşacak bir mini anketle Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen faaliyetlerin farkındalığı ve memnuniyet derecesi ölçülebilecek. Bilgi terminalleri aracılığı ile balık hal fiyatları, sebze hal fiyatları gibi güncel bilgilere de erişim sağlanabilecek. Bilgi terminalleri bulundukları noktalarda kablosuz internet yayını ve internet üzerinden kameralar aracılığı ile bilgi terminallerinin etrafı da izlenebilecek. Bilgi terminallerinin kullanımı ve turizme katkısı konulu toplam 12 adet “Farkındalık ve Bilgilendirme Seminerleri” düzenlenecek. Bu seminerler, bilgi terminallerinin kurulacağı tüm merkezlerde verilecek. Ayrıca, tüm bilgi terminallerine kullanım ile ilgili yazılı materyaller de yerleştirilecek.