Mersin Üniversitesi (MEÜ) Öğrenci Konseyi, üniversite tarihinde bir ilke imza atarak, öğrencilere ve personele aşure ikram etti.

MEÜ’den yapılan yazılı açıklamaya göre, MEÜ Öğrenci Konseyi’nin organize ettiği etkinlik Çiftlikköy ve Yenişehir kampüslerinde gerçekleştirildi. Etkinlik, öğrencilerden ve personelden yoğun ilgi gördü. Kazanlarla kampüslere getirilen aşureler yaklaşık 5 bin öğrenciye ikram edildi.

Aşure dağıtımından memnun olduklarını belirten öğrenciler, bu tür etkinliklerin devam etmesini istediler. Öğrenci Konseyi’nin böyle bir organizasyon düzenlemesinden memnun olduklarını dile getiren öğrenciler, arkadaşlarına teşekkür ettiler.

Öğrenci Konseyi Başkanı Salih Kankanat ise "Biz, Mersin Üniversitesi Öğrenci Konseyi olarak arkadaşlarımız için elimizden geldiğince etkinlikler yapmaya çalışıyoruz. Bu etkinliği düzenlemek için konseydeki arkadaşlarımız ve gönüllü olarak bize yardım eden arkadaşlarımızla çok çalıştık. Arkadaşlarımızın aşure ikramımıza yoğun ilgi göstermesi de bizi ayrıca mutlu etti. Organizasyonlara yine aynı tempoda ve durmadan devam ederek sonraki etkinliklerimiz için girişimlerde bulunmaya devam ediyoruz" dedi.

Bu organizasyonun bu yıl ilk olduğunu dile getiren Kankanat, "Bu daha başlangıç, bu ve benzeri organizasyonlara Öğrenci Konseyi olarak devam edeceğiz. Arkadaşlarımız bizi takip etsin" diye konuştu.