Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı öncülüğünde, Toroslar Belediyesi ve Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile Mersin Emniyet Müdürlüğü ekipleri, merkez Akdeniz ilçesi Çiftçiler Caddesi üzerinde ortak çalışma yaparak, kaldırım işgallerini denetledi.

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, yapılan ortak çalışmayla iş yerleri ile seyyar satıcılar ve işportacıların cadde üzerindeki yol ve kaldırım işgallerine son verildiği bildirildi. Açıklamada, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekiplerinin, halktan gelen şikayetleri de değerlendirerek kent genelinde belirli bir program doğrultusunda sürdürdüğü çalışmalar sonucunda, seyyar satıcı ve işportacıların yol ve kaldırım işgallerinin önlenmesi, görüntü kirliliğinin giderilmesi, ayrıca kaldırımı işgal eden iş yerlerine idari yaptırım karar tutanağı düzenlendiği kaydedildi.

Çiftçiler Caddesi’nde yapılan çalışmalar kapsamında, 18 adet eski araba lastiği, 1 adet şalgam arabası, 3 adet çöp toplama arabası (çek çek), 1 adet seyyar araba üzerindeki elektronik terazi muhafaza altına alma tutanağı tanzim edilerek müsadere edildiği belirtilen açıklamada, 14 adet iş yerine de kaldırım işgalini giderdiği için ihtar sonuç raporu düzenlendiği ifade edildi. Öte yandan, 1 iş yerine ise ihtar tutanağına uyulmadığı tespit edildiğinden, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 38/1 maddesi uyarınca idari yaptırım karar tutanağı düzenlendiği kaydedildi.

Zabıta ekiplerinin çalışmalarına ilişkin açıklama yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, seyyar satıcıların hem esnaf hem de vatandaşlar için büyük bir sıkıntı haline geldiğini belirterek, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekiplerinin yoğun çalışmasıyla Mersin’de kaldırım işgallerinin ve görüntü kirliğinin son bulacağını ifade etti.