Bu yıl 2.’si kutlanan Amatör Spor Haftası kutlamaları kapsamında, Mersin’de faaliyet gösteren 303 amatör spor kulübüne malzeme yardımı yapıldı.

Edip Buran Spor Salonu’nda gerçekleşen törene, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Yenişehir Kaymakamı Dr.Mustafa Özarslan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Vekili Ahmet Tarakçı, Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Mithat Ertaş, spor kulüplerinin yöneticileri ve sporcular katıldı. Törende konuşan ASKF Başkanı Mithat Ertaş, Amatör Spor Haftası’nı çeşitli etkinliklerle kutladıklarını ifade ederek, "İlk olarak Büyükşehir Belediyemizden kulüplerimize malzeme yardımı yapıldı. Ardından Amatör Sporda Yılın Enleri töreni yapıldı. Bugünde amatör spor yürüyüş ve 303 spor kulübümüze Başbakanımız ve Gençlik ve Spor Bakanlığımızın katkılarıyla spor malzemeleri dağıtacağız. Amatör Spor Haftası etkinlikleri tüm ülkede aynı saatte başlıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

"GENÇLERİMİZİ EĞİTİMLERİYLE BİRLİKTE SPORDAKİ BAŞARILARIYLA GÖRMEK İSTİYORUZ"

Mersin Valisi Özdemir Çakacak ise gençlerin Türkiye’nin geleceği olduğunu vurgulayarak, "Gençler bizim her şeyimiz. Ülkemizin aydınlık yarınlara taşıyacak olan insanlar gençler. Bugün Mersin’de Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla amatör sporun güçlendirilmesi, amatör sporcularımızın desteklenmesi amacıyla tüm Türkiye’de amatör kulüplerimize, sporcularımıza malzeme dağıtımı yapılmaktadır. Ben böyle bir törende amatör sporcularımızla birlikte olmaktan duyduğum memnuniyeti, mutluluğu ifade etmek istiyorum. Çünkü gençleri böyle spor kıyafetleri içerisinde, spor salonlarında, spor müsabakalarında görmek bizim istediğimiz, arzu ettiğimiz en güzel konulardan biridir. Çünkü spor kardeşliktir, dostluktur, barıştır. Bizler gençlerimizi eğitimleriyle birlikte, okullarıyla birlikte spordaki başarılarıyla da görmek istiyoruz. Bizler Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak çok genç bir nüfusa sahibiz. Biz bunu bir zenginlik olarak görüyoruz. Çünkü gençlerimiz bizim ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacak olanlardır. Bizim ülkemiz gençlerin omuzları üzerinde yükselecektir. Onun için gençlerimizin eğitimde, spor salonlarında başarıyla görmek bizlere gurur veriyor. Gençlerimize spor yaptıkları için kutluyorum. Ailelerine teşekkür ediyorum. Amatör kulüplerde görev yapan yöneticilerin ve destek verenlere de ayrıca tebrik ediyorum. Bu tür çalışmaların başarıyla devam etmesini temenni ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Çakacak, temsili olarak 20 kulübe malzemelerini dağıttı.