Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanlığı hizmet biriminin açılışı, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

İstiklal Caddesi eski İl Özel İdare Binası’nın zemin katında hizmet verecek olan Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanlığı hizmet birimi, Mersin’de engelleri kaldırarak, engelsiz bir Mersin oluşturmayı hedefliyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, daire başkanları, engelli dernekleri ve çevre esnafının katılımıyla gerçekleşen açılışta konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Engelliler Daire Başkanlığı’nı oluşturduklarını söyledi. "Bu yola birlikte çıktık, birlikte yürüyeceğiz ve inşallah hedefe de birlikte varacağız, engelleri birlikte aşacağız" diyen Kocamaz, "Mersin’i engelsiz bir şehir yapmak için kararlılıkla çıktığımız bu yolda, samimiyetimizi Türkiye’de bir ilk olarak Engelliler Daire Başkanlığı’nı oluşturarak gösterdik. Tabii ki bunlar yetmez, içinin doldurulması gerekir. Bunun için de arkadaşlarımızla zaman zaman bir araya gelip fikirlerimizi paylaşıyoruz, sıkıntıları masaya yatırıyoruz ve sorunların çözümünde adım adım ilerliyoruz. Hedefimiz, Mersin’de yaşayan herkesin eşit haklara sahip olması ve belediyenin hizmetlerinden eşit faydalanabilmesi, hiç kimsenin bir ötekinden geri kalmaması ve bu yolu birlikte yürümesidir" dedi.

Mersin’i barış, sevgi ve kardeşlik kenti yapmak üzere yola çıktıklarını kaydeden Başkan Kocamaz, "9 aylık bir yerel yönetimiz ama önümüzde daha uzun bir süre var. Mersin’de değişimin nasıl gerçekleştiğini herkes görecektir. Burada esnaf kardeşlerimizin de desteğiyle açılışını gerçekleştirdiğimiz bu hizmet birimi, imece usulü ile insanların birbirlerine nasıl sahip çıktığını gösteren en önemli delildir. Engelliler Daire Başkanlığı hizmet biriminin ortaya çıkışında emeği geçen, gönül veren herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Engelliler Daire Başkanlığı hizmet binasının yapımında büyük desteği olan esnaflar adına bir konuşma yapan çarşı esnaf temsilcisi Bekir Avgüllü ise, “Yeni bir Mersin oluşturacağız, engelleri birlikte aşacağız sloganıyla yola çıkan bir belediye anlayışı var. Bu belediye anlayışı, Mersin’i birlikte yönetelim diyor ve Mersin’de ilk defa Engelliler Daire Başkanlığı’nı kurdu. Hepimiz potansiyel birer engelliyiz. Madem yeni bir Mersin oluşacak, gelin çorbada bizim de tuzumuz olsun. 4 ay 15 günlük bir emek sonunda engelleri birlikte aşarak, Mersin’i birlikte yönetelim sloganının bir parçası olarak bu hizmet binası ortaya çıktı. Çalışmamız boyunca desteklerini esirgemeyen, lütfedip kabul buyuran Sayın Başkanımız Burhanettin Kocamaz’a, profesyonel yöneticilik anlayışıyla projemize yön veren Mersin Büyükşehir

Belediyesi Genel Sekreter Haluk Tunçsu’ya Mersin esnafları adına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.