Mersin’de, İstiklal Marşı’nın yazarı, milli şair Mehmet Akif Ersoy’un ölümünün 78. yıldönümü nedeniyle anma programı ve konferans düzenledi.

Kongre ve Sarayı’ndan düzenlenen anma programı kapsamında, İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hasan Arslan, ’Mehmet Akif Ersoy’u Anlamak’ konulu konferans verdi. Mersin halkının büyük ilgi gösterdiği anma programında, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Özgür Sanal, Türk milletini en iyi anlatan, yazdığı İstiklal Marşı’yla her Türk milletinin yüreğinde ilelebet yaşayacak olan Milli şair Mehmet Akif Ersoy’u anmak ve onun eserlerini yeni nesile doğru bir şekilde aktarmak için Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak anma programı ve konferans düzenlediklerini belirtti.

Belediyelerin görevinin halka hizmet götürmenin yanı sıra, sosyal sorumluluklarının da olduğunun alını çizen Sanal, milli ve manevi değerlere sahip çıkıp, bu sorumluluk bilinciyle bu tür etkinlikler düzenleyerek, milli değerlerini unutmayan bir nesil yetiştirmek gibi büyük görevleri olduğunu vurguladı. Sanal, “Mehmet Akif Ersoy, eseriyle, şiiriyle, destansı mücadelesiyle hiçbir zaman unutulmayacak, dün ve bugün olduğu gibi yarın da nesillerimizin ruhunu beslemeye devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle ulu şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u aramızdan ayrılışının 78. yıl dönümünde rahmetle, şükranla, sevgiyle, saygıyla anıyorum. Mekanı cennet olsun” dedi.

Daha sonra katılımcılara milli şair Mehmet Akif Ersoy hakkında bilgiler veren Yrd. Doç. Dr. Hasan Arslan, “Mehmet Akif Ersoy, hangi işi yaptıysa çok iyi yapmıştır. O, hiçbir zaman tekke, tarikat ve tasavvufa yönelmedi. Mevki, makam peşinde de koşmadı. Hiçbir yerde kişisel çıkar uğruna söyleyeceklerini söylemekten çekinmiyordu. O, daima halkın yanında olmuştur. Mehmet Akif, hayatın her alanıyla, müzikle de ilgileniyordu. Akif’e göre din, vatan ve millet sevgisi sadece söz söylemekle değil, sözün gereğini yerine getirmekle olur. Akif, Milli Müdafaa Cemiyeti’nin İrşad Heyeti üyesi olarak İstanbul’un Bayazıt, Fatih, Süleymaniye Cami’lerinde ülkeyi şuurlandıracak, milli ruhu coşturacak vaazlar veriyordu. O, Kuvayi Milli hareketinin içerisindedir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Özgür Sanal, günün anısına Yrd. Doç. Dr. Hasan Arslan’a ve konferansın düzenlenmesine destek veren Mersin Yazarlar Derneği Başkanı Rüştü Aydın’a plaket takdim etti.