Mersin’in 2014 yılı odun dışı ürünler envanteri tamamlandı. Mersin Orman Bölge Müdürlüğü Odun Dışı Ürünler (ODÜ) Başmühendisliği, 2014 yılında 3 bin 783 adet veri kaydı yaparak, 61 bin 813 hektar alanda 62 bin 962 ton servet çalışması yaptı.

Orman Bölge Müdürlüğü Odun Dışı Ürünler Başmühendisliği, 2014 yılı programını ve gerçekleştirilen çalışmalarını tamamlayarak Bölge Müdürlüğü’ne sundu. Yapılan çalışmalarla ilgili açıklama yapan Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, “Bizler Bakanlığımız ve Genel Müdürlüğümüz politikaları çerçevesinde çalışmalar yapan, orman köylülerimizin refah ve ekonomik seviyesinin yükselmesi, orman-halk ilişkilerinin daha da iyi seviyelere gelmesi için çabalayan, ormanlarımızın gelecek nesillere de planlı ve sürdürülebilir bir şekilde en yüksek kalitede faydalanmayı sağlayacak çalışmalar yapmaktayız. Odun Dışı Ürünler Başmühendisliğimiz de ormanlarımızda bulunan odun dışı ürünlerin envanter ve planlamasını yaparak, gerek orman köylülerimizin gerekse bu işten ekmek kazanan işletmelerinin ve özellikle ülkemizin ekonomisine önemli katkılar sunduğu inancındayım. Bu çalışmaları azim ve gayretle yürüten, başta Orman Mühendisi Yunuz Ağkuş olmak üzere, emeği geçen tüm personelime teşekkür ediyor ve başarılı çalışmaların devamını diliyorum” dedi.

ODÜ Mühendisi Yunuz Agkuş da ODÜH Daire Başkanlığı’nın, 2014 yılı programı olarak Mersin ODÜ Başmühendisliği’ne, 6 adet işletme müdürlüğünün 10 adet şefliğinde, toplam 10 adet envanter ve planlama çalışması yapmasını istediğini kaydetti. Ağkuş, “Biz bu programı minimum olarak gördük ve en az 2 katına çıkaracağımızı beyan ettik. Çok şükür beyanımızın da üstüne çıkarak 3 kat planlama yaparak, 7 işletme müdürlüğümüzde 13 adet şefliğimizin, 32 adet planını tamamlamış bulunmaktayız. Ayrıca ODÜH ETS Sistemine veri girişleri işlenmiş durumdadır. Bugüne kadar 3 bin 783 adet veri kaydı yapılarak, 61 bin 813 hektar alanda 62 bin 962 ton servet çalışmasını tamamladığımız planlarımızın, tekniğine uygun hasat edilmesi ve gerekli tedbirlerin alınması durumunda, orman köylülerimize ve ülkemiz ekonomisine önemli katkısı olacaktır. 2015 yılında da inşallah aynı gayret ve özveriyle çalışmalarımız hız kesmeden devam edecektir” ifadelerini kullandı.