Yıllardır kent girişindeki hoş olmayan görüntüler, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları sayesinde artık tarihe karışıyor.

Tarsus’tan, kent girişine kadar olan alanda bakım ve temizlik seferberliği başlatan Mersin Büyükşehir Belediyesi, düzenli olarak ana cadde boyunca çift yönlü mıntıka temizliği, orta refüj ve göbeklerde peyzaj ve ağaç budama çalışması yapıyor. 1 Nisan 2014’ün Mersin için bir milat olduğuna vurgu yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, şehir girişinin çarpık yapılaşmanın ötesinde, ilgisizliğe terk edilmiş görünümünün kendisini çok üzdüğünü belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini devraldıktan sonraki ilk talimatlarından birinin, kentin özellikle doğu girişindeki Mersin’e yakışmayan kendi haline bırakılmışlığın yarattığı nahoş görünümün giderilmesi olduğunu söyledi. Mersin’e dışarıdan gelenlerin de kentimiz hakkında olumsuz kanıya sahip olmasına neden olan ve Mersinlileri üzen kent girişinin bu nahoş görüntüsünün artık tarihe karışacağını ifade eden Kocamaz, “Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Mersinliler Mersin’e sahip çıkınız’ sözünü kendimize ilke ve görev edinerek, gece gündüz çalışıp Mersinimizi hak ettiği noktaya taşıyarak Mersinimize sahip çıkacağız. Çünkü başka Mersin yok” dedi.

Mersin için yeni bir sayfanın açıldığını kaydeden Kocamaz, "Mersin ve Mersin’de yaşayan herkes hizmetin en güzeline layıktır. Gayemiz, hizmet aşkımız ve Mersin’e olan sevdamızla başladığımız bu yoldan, alnımızın akıyla çıkmak ve Mersin’i hak ettiği noktaya taşımaktır" diye konuştu.