Mersin Büyükşehir Belediyesi MESKİ Genel Müdürlüğü çalışanlarına, kurumsallaşma çalışmaları kapsamında, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından ’İç Tetkik Eğitim Semineri’ verildi.

MESKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi kurulması çalışmaları kapsamında 2 grup halinde 17-19 Eylül ve 23-25 Eylül 2014 tarihlerinde verilen TSE EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Temel Eğitimi ve Dokümantasyon Eğitimlerinin devamında, Birim Kalite Sorumlusu olarak belirlenen MESKİ çalışanlarına 4-7 Kasım 2014 tarihleri arasında Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından İç Tetkik Eğitimi verildi.

Eğitim hakkında bilgi veren MESKİ Genel Müdürü Turgut Aybak, "Bu eğitim sonrasında birim kalite sorumlularının hazırlanan Kalite Yönetim Sistemi dokümantasyonu üzerinde kendi çalıştıkları birimden farklı birimlerde iç tetkik faaliyeti yapması, tanımlı dokümantasyon yapısına ve TS EN ISO 9001 Standardı şartlarına uygunsuzlukları belirlemesi ve böylelikle sistem iyileştirmeleri için altlık oluşturacak tespitleri ortaya koyacak yetkinliğe ulaşması hedeflenmiştir” dedi.

Planlı aralıklarla gerçekleştirilecek kuruluş içi tetkiklerin Kurumun operasyonel anlamda gözden geçirmesi niteliği taşıyacağını ifade eden Aybak, TSE tarafından yapılacak dış tetkiklere bir hazırlık zemini oluşturacağını kaydetti. Yasal mevzuatlara uyumluluğun yanı sıra Kalite Yönetim Sistemi ile sistematik çalışma yapısının ISO 9001 modelinde kurum bünyesinde perçinlenmesi, süreçlerde belirleneceğinin altını çizen Aybak, "Kontrol noktalarında kamu hizmet standartlarının esas alınması ile de abone memnuniyet düzeyinin artırılması sağlanacaktır. Sistem İç ve Dış Tetkik Faaliyetleri ile sürekli iyileştirmelere de olanak sağlayacak, düzenli toplanan abone ve çalışan verileri üzerinden iyileştirmeye açık alanlar belirlenecektir” diye konuştu.