Mersin Üniversitesi (MEÜ) İletişim Fakültesi, kuruluşunun 10. yıldönümünü kutladı.

Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde yapılan kutlama etkinliğine, MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Arslan, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Senem Duruel Erkılıç, İletişim Fakültesi önceki dekanları Prof. Dr. Ünsal Yetim, Prof. Dr. Selim Aksöyek, İletişim Fakültesi mezunları ve öğrenciler katıldı. Etkinlik öncesi İletişim Fakültesi tarafından hazırlanan ‘10. Yıl Gazetesi’ davetlilere verildi. Etkinlik, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü tarafından hazırlanan ve İletişim Fakültesi’nin 10 yılının hikayesinin anlatıldığı tanıtım filmi gösterimiyle başladı. Tanıtım filminin ardından mezun öğrencilerin mesajlarının yer aldığı film gösterildi.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, doğru iletişim kurmanın çok önemli olduğunu kaydederek, "İster tarih, ister kimya, ister tıp alanında çalışın, insanlarla doğru iletişim kuramadığınız, karşınızdakine söylemek istediğinizi etkili biçimde aktaramadığınız anlarda sadece bilgi birikiminizin tek başına yeterli olmadığını görürsünüz. İletişimciler her anlamda donanımlı yetişmesi çok önemli. Eğer biz bugünün iletişimcilerine yeterli bilgi birikimini, kaynak ve donanımı sağlamazsak, yarın iletişim alanında yaşanacak aksaklıklar ve sıkıntılardan şikayet etmeye hakkımız da olmaz. 2004 yılında İktisat Fakültesi’nin alt katında kısıtlı imkanlarla çıkılan bu yolculuğun 10. yılında, Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin adının, ulusal ve uluslararası pek çok yarışmada başarıyla anıldığını, öğrencilerimizin filmlerinin, yurt içi ve yurt dışı festivallerde yer alabildiğini görmek bizim için büyük bir mutluluk ve gurur kaynağıdır" dedi.

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Senem Duruel Erkılıç ise İletişim Fakültesinin on yıllık hikayesini anlattı. İktisat Fakültesinde başlayan serüvenle bugünlere gelindiğini ifade eden Erkılıç, “Ben kısa bir süre önce dekanlık görevini devraldım. Dinamik, alanında yetkin ve birlikte iş yapma becerisine sahip bir kadromuz var. Üniversite yönetiminin de desteğiyle Fakültemizin bugününü ve geleceğini arkadaşlarımla birlikte yapılandıracağız. Fakültemizin gelişiminde bir diğer saç ayağı da öğrencilerimiz. Öğrencilerimizin sesine daha fazla kulak vermeye çalışacağız. Eğitim hayatlarını daha verimli geçirmeleri için birlikte çalışacağız. Bize göre kurumsallaşma önemli bir kavram. 10. Yıl kutlama etkinliğimiz, bu kurumsallaşma çalışmasının önemli bir parçası olarak değerlendirilebilir" diye konuştu.

2004-2006 yılları arasında İletişim Fakültesi dekanlık görevini yürüten Prof. Dr. Ünsal Yetim de İletişim Fakültesi’nin üniversitenin önemli bir vitrini olduğunu ve onuncu yıl ve kurumsallaşma yönünde çok önemli adımlar atıldığını ifade etti. Yetim, öğrencilerin istihdam sorunlarına da değinerek, "İstihdam sorunları içinde arkadaşlarımızın daha çok baskı grubu oluşturması gerekir ve çeşitli örgütlenmelere gitmeleri anlamlı olur çünkü istihdamda en önemli sorun sektör dışı kişilerin istihdam edilmesidir” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından öğrenci temsilcisi Demet Sağlam, 2009 gazetecilik mezunu Gülten Acar, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü mezunu Emrah Cevher, duygu ve düşüncelerini dile getirdiler. Törende ayrıca Mersin Üniversitesi Radyosu’nun dokuz yıllık serüvenin anlatıldığı film katılımcılara izletildi. Fakültede emeği geçen kişilere ve ayrıca onur öğrencileri Şerif Polat, Murat Kandemir, Onur Otacı ve Erhan Özelsancak’a plaket verildi. Törenin ardından 10. yıla özel fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.