Mersin Üniversitesi’nde (MEÜ) geleneksel etkinliklerinden olan taltif töreni bu yıl da akademik ve idari personeli bir araya getirdi.

Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törende, atanan, akademik yükselme yapan, MEÜ adresli bilimsel yayın yapan öğretim elemanları ile başarılı olan idari personel ve emekli olan tüm çalışanlar taltif edildi. Törene Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’nın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Kaya, Prof. Dr. Hakan Arslan ve Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Genel Sekreter Prof. Dr. Burak Çimen, dekanlar, müdürler ile akademik ve idari personel katıldı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunuşuyla başladı. Törende bir konuşma yapan Prof. Dr. Çamsarı, taltif töreninde üniversite personeliyle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çamsarı, MEÜ’nün 14 fakülte, lisansüstü programları yürüten 5 enstitü, ilköğretim, ortaöğretim ve lisans düzeyinde eğitim veren devlet konservatuvarı, 7 yüksekokul, 12 meslek yüksekokulu ile 22 araştırma merkezi ve rektörlüğe bağlı 5 bölüm başkanlığından oluştuğunu kaydetti. Üniversitelerin büyümesi ve gelişmesinin sadece binalarla, fiziki kapasiteyle ölçülemeyeceğini, bu anlamda üniversitemiz öğretim elemanlarının yaptıkları yayınlar, katıldıkları bilimsel etkinliklerin büyük önem taşıdığını belirten Çamsarı, “Mersin Üniversitesi mensuplarının farklı bilim dallarından yaptıkları yayınlara verilen yayın ve atıf sıralamalarına Web of Science verileri üzerinden baktığımızda bu rakamın, 2012 yılında 379, 2013 yılında 386 ve 25 Aralık 2014 itibariyle 302 olduğunu görüyoruz” diye konuştu.

Gelinen noktada herkese düşen görevin, MEÜ’nün fiziken olduğu kadar yayın ve atıf sıralaması açısından da yükseltmek olduğunu vurgulayan Çamsarı, yönetim olarak bu konuda istekli ve kararlı olduklarının altını çizdi. İyi niyetli ve açık bir yönetim anlayışı içine her kademeden personelle iletişim kurarak çok daha güzel işler yapacaklarına inandıklarını ve ellerinden geldiğince bilimsel projelere destek sunacaklarını ifade eden Çamsarı, “Kurulduğu 1992 yılından bu yana, hem personel sayısı hem de fiziki anlamda büyüyen üniversitemizi sizlerin desteğiyle geleceğe çok daha güçlü bir şekilde taşıyacağımıza ve layık olduğu yere ulaştıracağımıza yürekten inanıyorum” dedi.

Konuşmaların ardından 2014 yılında profesör olan 22 öğretim üyesine Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı tarafından profesörlük belgeleri verilirken, doçent olan 36 öğretim üyesine belgeleri, rektör yardımcıları Prof. Dr. Ali Kaya, Prof. Dr. Hakan Arslan ve Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı tarafından takdim edildi. Yardımcı Doçent olan 51 öğretim üyesi ise belgelerini dekan ve müdürlerinin elinden alırken, emekliye ayrılan akademik ve idari personele de yine Prof. Dr. Çamsarı tarafından hizmetleri anısına birer plaket verildi.