Mersin’in Mezitli ilçesinde, yeni yılın yaklaşması ile birlikte kasaplardaki denetimler de arttırıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Veterinerler Daire Başkanlığı, Mezitli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Mezitli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nden oluşan ekipler, ilçedeki kasapları denetledi. Yeni yılın gelmesiyle birlikte vatandaşların sağlıklı et tüketmesi adına Mezitli’de bir takım önlemler alındı. Mezitli Belediyesi, kentin çeşitli mahallelerinde faaliyet gösteren kasaplara denetimlerde bulundu. Mezitli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Veterinerler Daire Başkanlığına bağlı veteriner hekimler eşliğinde, Mezitli Belediyesi Zabıta ekipleriyle ortaklaşa düzenledikleri denetimlerde, kasap işletmecilerine çeşitli konularda uyarılarda da bulunuldu. Ekipler, kentte bulunan kasapların genel temizliğini, kırmızı-beyaz et ayrımı, kaçak et ve ruhsat gibi konular üzerinde durdu. Kasapların et kesimi ve etlerin muhafazası üzerinde sıkı denetimde bulunan ekipler, genel temizlik kurallarındaki eksiklikleri olan kasaplara ihtar verdi.

Denetimlerin ardından yaptığı açıklamada, halkın sağlığına önem verdiklerini belirten Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Kentimizde yaşayan vatandaşların sağlığı bizim için her şeyden önemlidir. Mezitli İlçe Tarım Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa oluşturduğumuz ekiplerle, bölgemizde bulunan kasapları denetledik. Denetimlerimiz vatandaşlarımızın sağlığı açısından sık sık gerçekleşecektir. Sağlık koşullarına uygun olmayan işletmelerde gerekli cezai işlem uyguluyor, kaliteli ve temiz ürün satanları tebrik ediyorum” dedi.

Vatandaşların kasaplarda, güvenli, sağlıklı ve temiz bir şekilde alışveriş yapmalarını ve olası sıkıntıların önüne geçmek için denetimleri sıklaştıracaklarını belirten Mezitli Belediyesi Zabıta Müdürü Ersin Gürsoy ise, ekiplerinin 24 saat aralıksız hizmet verdiklerini vurguladı.