Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi, önceki yıllarda yeşil alan ve hizmet alanları üzerine yapılmış her türlü yapı kira sürelerinin sona ermesiyle birlikte yıkama başladı. Yıkılan binaların yerine yeşil alanlar yapılıyor.

Mezitli ilçesi Menderes Mahallesi’nde yıkımı gerçekleşen alanda inceleme yapan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, kamuya ait alanların hiçbir şekilde şahıslar tarafından haksız bir şekilde kullanılmayacağını ifade etti. Mezitli’de yeşil alanların gün geçtikçe daha da artacağını dile getiren Tarhan, “Göreve gelmeden önce, başkanlıktan önceki söylemlerimin aynısını başkanlığa geldikten sonrada ifade etmiştim. Onlardan biriside, Mezitli’de kamuya ait alanların hiçbir şekilde haksız bir şekilde kullanılamayacağı idi. Bugüne kadar kullanılan alanlar varsa bunlar içinde gereği yapılacak demiştim. Bulunduğumuz yerde de benzer olarak yeşil alan üzerine yapılan ticari bir işletme mevcuttu. Yine aynı şekilde batı tarafta, iki tane daha düzenleme yapacağımız alanlar var. Kasım ayı sonuna doğru bunlarda yıkılacak. Bu alanlarda, yeşil alan düzenlemesi yapılacak. Belediyemiz tarafından yapılan tüm çalışmalar Mezitli’de yaşasın ya da yaşamasın herkesin yararlanması adına gerçekleştirilmektedir” dedi.

Konuyla ilgili çalışmaların devam edeceğinin altını çizen Tarhan, “Sahillerde de aynı şekilde yanlış yapılan yapılar yıkılacak. Bu türden yapılar, belediye veya şahıs ayrımı yapılmadan yıkılacaktır. Kira süresi biten bu usulsüz yapıların getirdiği gelire bakılmadan yıkma işlemi gerçekleştirilecektir. Biz olaya mali yönden bakmıyoruz. Burada amacımız belediye gelirlerini arttırmak değil, kamuya ait alanları halkın hizmetine açmaktır. 2015 yılı içerisinde bu yıkılan alanlar, program dâhilinde, park ve dinlenme alanları olarak halkımızın hizmetine sunulacaktır. Mezitli’ye yeni bir yüz yeni bir anlayış geliyor. Bu konuda bize anlayış gösteren esnafımıza ve halkımıza teşekkür ediyorum” dedi.