Mersin Oto Galericiler Derneği (MOGDER) yöneticileri, merkez Mezitli ilçesinde ‘Oto Galericiler Sitesi’ kurmak istediklerini belirterek, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’dan projenin 5 binlik plana girmesi için destek istedi.

MOGDER Başkanı Bekir Selvi, Başkan Yardımcısı Ali Kıratlı ile birlikte Mezitli Belediye Başkanı Tarhan’ı ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Tarhan’a projeleriyle ilgili bilgi veren MOGDER Başkan Yardımcısı Kıratlı, MOGDER olarak kendilerine ait olan, halkın kolayca ulaşım sağlayabileceği ve Mezitli ilçe sınırları içerisinde olabilecek bir Oto Galericiler Sitesi kurmak istediklerini söyledi. Hazırladıkları projenin şu ana kadar üyelerinden ve projeyi gören herkesten onay aldığını vurgulayan Kıratlı, “Hazırladığımız proje ile birlikte hem oto galeri esnafı hem vatandaşımız rahat edecek hem de Mezitli ilçesi kalkınacak. İstihdam alanı Mezitli’de çok fazla. Mezitli’yi kalkındırmak için bu projeyi burada hayata geçirmek istiyoruz. Oto galericiler olarak istediğimiz daha fazla zaman kaybetmemek. 5000’lik imar planı 2016’da hayata geçecek. Biz şu anki mevcut plana Mersin Oto Galericiler projesini eklemek ve bir an önce bu projeyi hayata geçirmek istiyoruz” dedi.

Başkan Tarhan ise bu konuyu Mersin Büyükşehir Belediyesi ile ortak bir çalışma içerisinde yürütebileceklerini kaydederek, “Mezitli şu an sağlık ve okul alanında çok yatırım alıyor. Parti gözetmeksizin Mezitli’nin refahı ve canlanması adına çalışıyoruz. Sizin bu projenizi de ilçemizde faaliyete geçirmek için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Tarhan, MOGDER’in hazırladığı taslak çalışmaları alarak konuyu gündeme getireceğini ifade etti.