Mersin’in Mut İlçe Müftüsü İbrahim Köksal, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında Kaymakam Mehmet Ali Akyüz’ü makamında ziyaret etti.

Müftü Köksal, ziyarette Kaymakam Akyüz’e Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla düzenleyecekleri programlar hakkında bilgi verdi. Köksal, her yıl farklı bir tema çerçevesinde kutlanan haftanın bu yıl ki temasının "Cami ve Gençlik" olduğunu hatırlattı.

Camilerin dini ve sosyal hayattaki önemine değinen Köksal, gençlerin cemaate katılımının sağlanması amacıyla çeşitli etkinlikler yapılmasını hedeflendiğini belirtti.

Mut İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, “Camiler ve din görevlileri birbirinin mütemmim cüzidir. Camiler ise zengini, fakiri, yaşlı, genci ve herkesi aynı safta buluşturan mabetlerdir. Din görevlileri ise insanlarımızı aydınlatan, din imarı konusunda gayret gösteren ulvi bir vazifeyi yerine getirmektedirler. Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, 2014 yılı Camiler ve Din Görevlileri haftanızı kutluyorum” diye konuştu.

Müftü Köksal, daha sonra Kaymakam Akyüz’e gül takdim etti.