Mersin’in Mut ilçesinde şehir merkezi adeta başıboş köpeklerin istilasına uğradı.

Özellikle şehir merkezindeki cadde ve sokaklarda başıboş çoban köpekleri, sürüler halinde geziyor. Sokaklara dökülen çöplerde yiyecek arayan köpekler, çarşı esnafı ile çevre sakinlerine korku dolu anlar yaşatıyor.

Artık sokakta korkarak dolaştıklarını belirten vatandaşlar, "Toplu halde gezen büyük çoban köpekleri, kaldırım üzerine rastgele dökülen et ve kemik parçaları yüzünden kendi aralarında kavga edip, sokaktan geçen insanlara saldırıyorlar. Sokak köpeklerinden dolayı mahalle ve sokaklarda korkudan yürüyemez olduk" diye konuştu.

Sokak köpekleri konusunda bilgi veren Mut Belediye başkanı Nebi Yılmaz, “Köpekleri yakalamak için uyuşturucu ilacı 1,5 aydır bulamadık. Bütün firmalar yılbaşından sonra üretip satışa sunacağız diyor. Bizde yılbaşına kadar sokak köpeklerini yakalamak için herhangi bir müdahale yapamıyoruz. Ona rağmen uslu ve saldırgan olmayan köpekleri yakalıyor köpek evinde barındırıyoruz. Gerçekten ilçede çok başıboş köpek var. Bunların tek sebebi ise, ilçe sınırlarımızda bulunan Karaman, Silifke ve Ermenek il ve ilçelerindeki belediyeler yakaladıkları köpekleri Mut ilçesi sınırlarına getirip bırakıyor. Bunları suçüstü birkaç defa yakaladık. Suç duyurusunda bulunduğumuz halde cezası yok. Öğrendiğimize göre köpeklerden kurtulma sistemi böyleymiş. Ama ben böyle bir terbiyesizlik yapmam. Gerekirse köpek timinin sayısını çoğaltıp bir şekilde çözüm bulacağım” dedi.