Mersin Narenciye Festivali İcra Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir, festival coşkusunun her yıl artarak devam ettiğini söyledi.

Mersin Narenciye Festivali İcra Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir, Adnan Menderes Bulvarı sahil şeridinde 15-16 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan 5. Uluslararası Narenciye Festivali hazırlık çalışmalarını yerinde inceledi. Alanda çalışan işçilerle sohbet eden Özdemir, çalışmaların son durumu hakkında bilgi aldı. Narenciyenin ulusal ve uluslararası alanda tanıtmak, tüketimini arttırmak ve marka değerini yükseltmek için bu yıl 5.’sinin düzenlediği Narenciye Festivali’nde coşkunun her geçen yıl arttığını kaydetti. Adnan Menderes Bulvarı sahil şeridinde 1 kilometrelik alanda çalışmalar yapıldığını belirten Özdemir, günde ortalama 65 işçinin, yaklaşık 10 bin saat işgücü ile 100 tonu aşkın narenciye ürünü kullanıldığı bilgisini verdi.

Özdemir, 30’a yakın farklı ülkeden 650 folklor sanatçısının yöresel dans gösterilerini sahneleyeceği, narenciye temalı defilenin yapılacağı çeşitli kurum ve kuruluşların narenciye temalı stant açacağı 15-16 Kasım tarihleri arasında 5. Uluslararası Narenciye Festivali’ne tüm Mersinlileri davet etti.