Yaklaşan yeni yıl dolayısıyla Nevit Kodallı Oda Müziği Uygulama ve Araştırma Merkezi Akademik Oda Orkestrası tarafından bir konser verildi.

Müzikseverlerin yoğun ilgi gösterdiği ve müziğe doyduğu gece, Yenişehir Belediyesi Kültür Merkezi Cumhuriyet Salonu’nda gerçekleşti. Konserin şefliğini Münif Akalın üstlenirken, ona soprano Çiğdem Aladağ, bandoneonda Tolga Salman ve piyanoda Orçun Orçunsel eşlik etti. İki bölüm halinde gerçekleşen konserin ilk yarısında Strauss’un Tritsch Tratsch Polka Operası ile Radetzky Marş Operasından bölümler, Romeau’nun Platee Operasından La Folie’nin ariası ’Aux lngueurs d’ Apollon’, Donizetti’nin Linda di Chamounix Operasından Linda’nın ariası ’Ah tardai troppo.. O luce di quest’anima’, Gounod’un Romeo et Juliette Operasından Juliette aria ’Je veux vivre’ ve Nieto Jimenez’in Zarzuela El Barbero de Sevilla’dan ’Me laman la primorosa’ adlı eserleri seslendirildi.

Konserin ikinci bölümünde ise Tolga Salman bandoneonla sahnedeydi. Salman’ın, Piazzolla’nın yedi eserinden uyarladığı yedi parça sunduğu bölüm dinleyenlerden tam not aldı.