Mersin’in Tarsus ilçesinde 8 okulun öğrencileri “Şiddete Hayır” yürüyüşü yaptı.

“Çocuğa Yönelik Şiddetin Önlenmesi Teknik Destek Projesi” kapsamında pilot okul seçilen Tarsus Kasım Ekenler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve projeye destek veren 8 okulun öğrencileri, ‘Okulumda sevgi, toplumda kardeşlik, ülkemde huzur’ sloganıyla çocukların esenliğinin, refahının ve sosyal bütünlüğünün yüksek düzeyde gözetilmesi amacıyla fiziksel, duygusal, sözel ve psikolojik her türlü şiddetten korunmasına katkıda bulunmak adına yürüyüş gerçekleştirdi.

Proje kapsamında Atatürk Caddesi’nde bulunan trafiğe kapalı Yarenlik Alanı’nda toplanan öğrenciler milli eğitim müdürlüğü yetkilileri ve öğretmenlerinin nezaretinde, Tarsus Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önüne kadar ellerindeki şiddet karşıtı ifadelerin yer aldığı dövizlerle yürüdüler.

Tarsus İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Karagöz, burada yaptığı konuşmada, Kasım Ekenler Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bu projeyi başlattığını belirterek, "Eğitimde şiddete hayır temalı projeye 8 okulumuz destek verdi. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Bizde milli eğitim müdürlüğü olarak bu projeyi destekliyoruz. Eğitimde şiddete hayır diyoruz” ifadelerini kullandı.