Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’nde İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kurulu, Bölge Müdürü Abit Baca başkanlığında toplandı.

Bölge Müdürü Abit Baca, Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Çelik, İş Sağlığında ve İş Güvenliği komisyonlarında görevli kurum amirleri, teknik elemanlar, doktorlar, sivil savunma uzmanı ve iş yeri temsilcilerinin katıldığı toplantıda, 6331 Sayılı İş Sağlığı ve İş Güvenliği kapsamında bölge müdürlüğü daha önce kurulmuş olan İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kurullarınca yapılan çalışmalar irdelendi, çalışanlara yönelik eğitimler, iş yerlerindeki uygulamaların hangi safhada olduğu ve önümüzdeki süreçte yapılacak çalışmalar masaya yatırıldı.

Toplantıda konuşan Abit Baca, "Kurumumuzda ISG kültürünün oluşmasını son derece önemsemekteyiz. Mevzuat olarak hem sorumluluklarımızı yerine getirmek, bununla birlikte tüm çalışanlarımızın ISG konularında bilinçlendirmek amaçlanmaktadır. 30.06.2012 tarihinde yayınlanan 6331 sayılı İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu gereği iş yerlerimiz 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren yükümlülük altına girmiştir. Bu kapsamda Orman Genel Müdürlüğümüzün emirlerine istinaden, Bölge Müdürlüğümüzde çalışan İSG uzmanı ve iş hekimi ve sivil savunma uzmanı görevlendirilmesi ve işletmelerden işletme müdürü, çalışan temsilcisi, Kurul sekreteri, ustabaşı formen teşekkülü ile ISG Kurulmuştur. İş Sağlığı ve Güvenliği konularında da hiç vakit kaybetmeden yapılması gereken çalışmaları belirlemiş ve gereken adımları atılmıştır. Bugün burada 2014 yılında ISG konusunda neler yapıldı, sorunlar neler bunları değerlendirmek için toplanmış bulunmaktayız" dedi.

Katılımcılar 2014 yılında yapılan ISG ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. ISG konusunda nelerin daha yapılması gerektiği, bu konularda eksiklikler varsa bunların giderilmesi ile ilgili konulara değinildi.