Orman Genel Müdürlüğü Toprak Muhafaza ve Havza Islahı Daire Başkanlığı ile Ağaçlandırma Daire Başkanlığı Mersin’de ortaklaşa eğitim semineri düzenledi.

“Toprak muhafaza, mera ıslahı çalışmaları, ağaçlandırma ve endüstriyel ağaçlandırma” konulu seminer Erdemli ilçesinde başlatıldı.

Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu eğitim salonunda başlatılan seminer ile ilgili bilgi veren Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, Mersin’de yürütülen çalışmalarda elde edilen bilgilerin Türkiye geneliyle paylaşılacağını söyledi. Baca, “Mersin’de ağaçlandırma, erozyonda kontrol çalışmaları, gelir getirici tür ağaçlandırmaları, ceviz gibi, badem gibi bunların en güzel örnekleri mevcut. Endüstriyel plantasyonların, güzel örnekleri var. Bu çalışmalarda edinilen bilgileri Türkiye’nin farklı noktalarından gelen arkadaşlarımıza göstermek, bilgilerini geliştirmek, elde ettiğimiz bilgileri de paylaşmak amacındayız” dedi.

Model alanlara yapılacak inceleme gezisiyle eğitimin destekleneceğini de ifade eden Baca, “Bu kapsamda da Mersin Orman Bölge Müdürlüğümüzce gerçekleştirilen sedir ağaçlandırma sahaları, ceviz ağaçlandırma çalışmaları, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğümüzün Hacıalanı model ve eğitim alanında incelemelerde bulunulacaktır” dedi.

Seminere Orman Genel Müdürlüğü Toprak Muhafaza ve Islah Daire Başkanı Mehmet Yamantaş, Ağaçlandırma Daire Başkanı İbrahim Yüzer ile bölge müdür yardımcıları, ilçe işletme müdürleri, muhafaza memurlarının da bulunduğu 100 kişinin katıldığı belirtildi.