Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırımlar devam ediyor.

Her geçen gün daha da büyüyen Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB), bir dünya markasını daha bünyesine ekledi. Yapı kimyasalları alanında faaliyet gösteren firma, MTOSB’de yapılan törenle açıldı.

Açılışta konuşan MTOSB Başkanı Sabri Tekli, İsviçre merkezli global bir grup olan fabrikanın, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’ni tercih etmesinden dolayı memnuniyetini dile getirerek, "10 milyon TL’lik bir yatırımla devreye alınan ve yüksek teknoloji özellikleri, otomasyon sistemiyle yıllık 180 bin ton kapasiteli tesisi bölgemize kazandıran gruba şahsım ve yönetim kurulum adına teşekkürlerimi sunuyorum. Gururla ifade ederim ki, bölgemizin bugün gelmiş olduğu nokta Türkiye’deki 278 OSB içinde ilk 10’a girdiğimizi göstermektedir" dedi.

MTOSB’nin hizmet birimlerini eksiksiz bir şekilde faaliyete geçirdiğine değinen Tekli, "Bölgemiz, Organize Sanayi Bölgeleri’nin kuruluş amacı olarak listelenmiş kriterlerin tamamını yerine getirmiş. Planlı kentleşmeye katkıda bulunan, çevrenin korunmasını gözeten, kümelenme konusunda aktif çalışmalar yapan, sanayicisine ve toplumuna saygı olarak bildiğimiz hizmetleri eksiksiz yerine getiren ve hayata geçiren bir organize sanayi bölgesidir. Şu anda bölgemiz tam dolulukta faaliyetlerini yerine getirmekte ve ekonomimize hizmet sunmaktadır. Yaklaşık 12 bin kişinin istihdam edildiği bölgemizin 2015 yılı ihracat hedefi yaklaşık 600 milyon dolardır. Görülüyor ki, bu rakamlarda bölge sanayicilerimiz ve girişimcilerimizin de payları büyüktür" diye konuştu.

Sanayicilerin her zaman yanında olduklarını söyleyen Tekli, şöyle devam etti; "Almış olduğumuz güç doğrultusunda bu hızlı ve istikrarlı gelişim sürecinde bölgemizi büyütme adına üzerimize ciddi sorumluluklar yüklenmektedir. En büyük sorumluluğumuzun da sanayicilerimizin önünü açmak ve yapmış olduğumuz çalışmalarda onlara destek vermek olduğunun bilincindeyiz. Sanayicilerimizin ülke ekonomisine ve istihdama katkı sağlayacak çalışma ve yatırım azmi bizleri kamçılamakta ve sorumluluklarımızı arttırmaktadır. Bizler çalışkan ve yatırım yapan sanayicimizin her zaman yanında olma düşüncesiyle hareket ederek verebileceğimiz her türlü desteği sağlamaya çalışıyor ve yanlarında oluyoruz. Ne mutlu ki, böyle bir ailenin içinde yer alıyorum. Unutmamalıyız ki geleceğimiz üretimde, üretim ise bizlerin, çocuklarımızın ve ülkemizin geleceğidir."

Açılış konuşmasının ardından Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Boro ve grup yöneticileri ile birlikte fabrikanın açılışını yaparak tesisi gezdi.